Η εκτίμηση ότι το πετρέλαιο θέρμανσης θα ξεκινήσει να διατίθεται στην τιμή των 1,6 ευρώ αν όχι υψηλότερα μετά την ανακοίνωση του ΟΠΕΚ για μείωση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου, προμηνύει έναν ακόμα εφιάλτη για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Η εκτίμηση ανατίμησης του πετρελαίου θέρμανσης κατά 45% σε σχέση με πέρυσι και κατά 100% σε σχέση με το 2020, είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει, ειδικά σε περιοχές όπως ο Νομός Σερρών με το δριμύ ψύχος, μια ακόμη κοινωνική κρίση αφού πολλά νοικοκυριά θα δυσκολευτούν να καλύψουν το κόστος θέρμανσης. Αντίστοιχη θα είναι και η δυσκολία για νοικοκυριά που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο ή ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο διαρκώς ακριβαίνει.

Οι εξαγγελίες δε για αύξηση των δικαιούχων επιδόματος θέρμανσης, εάν δεν αλλάξουν οι όροι χορήγησής της που προϋποθέτουν την αγορά πχ πετρελαίου και την καθυστερημένη χορήγηση της επιδότησης μετά από μήνες, θα είναι «δώρο άδωρο» δεδομένου ότι χιλιάδες νοικοκυριά σε όλη τη χώρα δεν θα μπορούν να αποπληρώσουν την αγορά πετρελαίου στις δυσθεώρητες αυτές τιμές.

Είναι αναγκαία η άμεση παρέμβαση στην αγορά πετρελαίου προκειμένου να μειωθούν οι τιμές. Η κυβέρνηση όμως όλους αυτούς τους μήνες δεν υιοθετεί κανένα μέτρο για τις τιμές των καυσίμων στην χώρα μας επιτρέποντας τελικά την άνευ προηγουμένου αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων πετρελαϊκών ομίλων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ παραμένει παρά την κρίση σταθερά προσηλωμένη στην διασφάλιση της ανεξέλεγκτης κερδοφορίας μιας οικονομικής ολιγαρχίας σε βάρος του ελληνικού λαού που στενάζει από την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό.

Μόνη λύση παραμένει η προσφυγή στις κάλπες και η ανάθεση της ευθύνης διακυβέρνησης στις προοδευτικές δυνάμεις και τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που με ολοκληρωμένο σχέδιο στη βάση των πραγματικών συμφερόντων της κοινωνίας και της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού θα βάλλουν τέλος στην νεοφιλελεύθερη αφαίμαξη του οικογενειακού εισοδήματος.