Τέτοιον καιρό, 4 χρόνια πριν η ΝΔ κατηγορούσε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τις καθυστερήσεις και τις αστοχίες στα έργα για την ανάδειξη του Τύμβου Καστά. Με την ανάληψη της εξουσίας, όμως, το αφήγημα περί ταχείας ανάδειξης του μνημείου διαψεύστηκε πλήρως. Ένα μνημείο διεθνούς σημασίας, που θα εξασφάλιζε προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής της Αμφίπολης και γενικότερα του Νομού Σερρών, όχι μόνο δεν αναδείχθηκε, αλλά επί τέσσερα χρόνια απαξιώνεται διαρκώς, γεγονός που προστίθεται σε ένα σύνολο πολιτικών αστοχιών που κρατούν το Νομό Σερρών υποβαθμισμένο.

Οι εξαγγελίες για την ανάδειξη του Μνημείου και το γρήγορο άνοιγμα του στο κοινό προσέκρουσαν σε μια σειρά παλινωδιών που φέρουν τη σφραγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Ενδεικτικό είναι πως ένα κομμάτι του έργου για την υποστύλωση του Μνημείου κατέρρευσε τον Ιούνιο του 2022 έπειτα από ένα έντονο καιρικό φαινόμενο, δείχνοντας καταρχάς την ποιότητα του έργου κι έπειτα καθυστερώντας ακόμη περισσότερο το άνοιγμα.

Τελικά, μόλις πριν λίγο καιρό άνοιξε το μνημείο σε ειδικές μόνο ομάδες κοινού, ενώ στο ευρύ κοινό θα είναι προσβάσιμο μετά από 4 χρόνια. Άλλα 4 χρόνια χαμένα δηλ. για το Μνημείο είναι η προεκλογική υπόσχεση της ΝΔ σε περίπτωση που θα σχηματίσει την κυβέρνηση μετά τις εκλογές. Οι Σερραίοι κι οι Σερραίες, όμως, που πίστεψαν σε κούφιες υποσχέσεις δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Την 21η Μαΐου ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και για την επιτάχυνση των έργων για το άνοιγμα του Τύμβου Καστά στο ευρύ κοινό.