Αφού αρνείται πεισματικά να προσαρμοστεί στις ανάγκες των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

 

Αντιστρέφοντας, την κυνική δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα (13/9):  «Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί πεθαίνει» (όταν ρωτήθηκε για το υπέρογκο κόστος αλλαγής της εγκατάστασης φυσικού αερίου σε πετρέλαιο για τη θέρμανση το χειμώνα), ο «θάνατος» για την Κυβέρνηση της ΝΔ θα έρθει με την ψήφο των πολιτών στις επόμενες εκλογές!

Οι Μικρομεσαίες επιχειρήσεις αγνοήθηκαν  για μια ακόμη φορά επιδεικτικά από αυτή την κυβέρνηση στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, αναγκάζοντας τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ να πει πως: «η Κυβέρνηση της ΝΔ έδειξε να μην συμμερίζεται την ανασφάλεια για το παρόν και το μέλλον εκατοντάδων χιλιάδων «μικρομεσαίων».

Ούτε καν η υπόσχεση για κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος πραγματοποιήθηκε, καθώς η Κυβέρνηση το συνδέει με την αύξηση των θέσεων εργασίας, αποκλείοντας αυτόματα τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, που αποτελούν και την πλειονότητα.

Αγνοήθηκαν παντελώς οι: ρυθμίσεις χρέους προς ιδιωτικό, Δημόσιο τομέα και τις τράπεζες όπως και η ενίσχυση της ρευστότητας ή τα αυξανόμενα λειτουργικά κόστη και κόστη πρώτων υλών των επιχειρήσεων και η συμμετοχή τους στο Ταμείο Ανάκαμψης.

 

Σαν να μην έφταναν αυτές οι αβλεψίες, έρχεται και η αύξηση (!!!) εισφορών κατά περίπου 9% από 1/1/2023, με την ενεργοποίηση της διάταξης του Νόμου Βρούτση (Ν. 4670/2020) που προβλέπει ότι οι ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών εξαρτώνται από  το ποσοστό μεταβολής του μέσου ετήσιου γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή του προηγούμενου έτους (που φέτος είναι αυξημένος λόγω του πληθωρισμού).

 

Οι όποιες παροχές που υποσχέθηκε από το… 2023 σε νοικοκυριά και εργαζόμενους αποδεικνύονται ψίχουλα, αφού εκμηδενίζονται από την αλματώδη αύξηση του πληθωρισμού που τρέχει με διψήφια νούμερα (10-11,7%), για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια.

 

Μισθοί δύο μηνών για την πληρωμή του ηλεκτρικού!   

Δύο μηνιαίους  κατώτερους μισθούς, χρειάζονται οι Έλληνες για να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνουν σε έναν χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων.

Η Ελλάδα μαζί με την Εσθονία, σύμφωνα πάντα με την έρευνα της ΣΕΣ, είναι οι χώρες οι οποίες οι εργαζόμενοι, χρειάζονται τις περισσότερες ημέρες εργασίας (54 ημέρες) για να πληρώσουν τους ετήσιους λογαριασμούς ρεύματος, όταν στην Γαλλία είναι 30 ημέρες, στην δε γειτονική… Βουλγαρία 36 ημέρες!!!

 

Στα διαφόρων ειδών πολυδιαφημισμένα pass της Κυβέρνησης, οι πολίτες ανακαλύπτουν την κοροϊδία και τον εμπαιγμό, αφού αποδεικνύονται «σταγόνα» στον ωκεανό των αυξήσεων των τιμών σε καύσιμα και ενέργεια.

 

Οι τραγικές συνέπειες εντείνονται με κυβέρνηση τη ΝΔ.

Κάθε μέρα που περνά με Κυβέρνηση τη ΝΔ δημιουργούνται τραγικές συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία, πολλαπλασιάζοντας την ανασφάλεια και τα αδιέξοδα.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ φαίνεται όχι να αδυνατεί, αλλά να μην επιθυμεί να δώσει λύσεις,  που να απευθύνονται στους πολλούς.. και ετοιμάζεται η «καραμέλα» της ατομικής ευθύνης και για την ενεργειακή κρίση… (βλέπε δηλώσεις Άδωνη Γεωργιάδη: «Οι πολίτες να ετοιμάζονται για Χειμώνα του 1942» ή Πέτσα: «Όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει»).

 

*Καρπουχτσής Κώστας, Οικονομολόγος, Υπεύθυνος Τομέα Οικονομίας ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΣΕΡΡΩΝ.