Ο Κωνσταντίνος Ίντος  γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Σέρρες, σπούδασε στην Θεσσαλονίκη και πολύ γρήγορα κατάφερε να γίνει ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται παράλληλα σε πολλούς τομείς όπως την εστίαση , τον καλλωπισμό και τον τουρισμό. Πνεύμα ανήσυχο και έχοντας πάρει το παράδειγμα της ενεργού συμμετοχής στα κοινά από τον πατέρα του ο οποίος διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με τα κοινά της πόλης μας πιστεύοντας πως πρέπει νά ‘μαστε υπεύθυνοι πολίτες και να αγωνιζόμαστε για το αύριο του τόπου μας. Ήδη εξελέγη μία φορά Δημοτικός Σύμβουλος και στις ερχόμενες εκλογές διεκδικεί και πάλι την ψήφο τω Σερραίων για να εργαστεί όπως λέει ακούραστα για την ανάπτυξη και την ευημερία του Δήμου Σερρών.

Της Ελένης Λαζάρου

 

Από πού κατάγεσαι;

Κατάγομαι από τις Σέρρες και μεγάλωσα εδώ. Είμαι μέλος Πολύτεκνης οικογένειας και ο Πατέρας μου είναι ο Αντιστράτηγος Ε.Α της Ελληνικής Αστυνομίας Δημήτριος Ίντος, ο οποίος υπηρέτησε στον Νομό Σερρών τριάντα και πλέον χρόνια ως διοικητής σε διάφορες υπηρεσίες της Αστυνομικής διεύθυνσης Σερρών και ως Αστυνομικός Διευθυντής επί μια τριετία, ενώ διετέλεσε μετά την αποστρατεία του, Δημοτικός Σύμβουλος Σερρών για μια τετραετία. Η Μητέρα μου η Βενετία Ίντου, συνταξιούχος υπάλληλος της Ένωσης Αγροτικών συνεταιρισμών Σερρών.

Τι σπούδασες;

Σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων με μεταπτυχιακές σπουδές στα χρηματοοικονομικά και εκπαιδευτικά στο τμήμα πολιτικών μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πως προέκυψε απόφασή σου να ασχοληθείς με τα κοινά σε νεαρή ηλικία ;

Η επιλογή μου να ασχοληθώ με τα κοινά ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία. Η έμπνευση μου προήλθε από τον οικογενειακό μου κύκλο καθώς και από την επιχειρηματική μου πορεία στους χώρους εστίασης, καλλωπισμού, τουρισμού προσφέροντας μου βαθύτερη σύνδεση με την τοπική κοινωνία!

Οι δικοί σου πως αντιμετώπισαν αυτή την επιλογή σου όταν τους την ανακοίνωσες; 

Οι δικοί μου αντιμετώπισαν θετικά την επιλογή μου να ασχοληθώ με τα κοινά, υποστηρίζοντας με στην προσπάθειά μου να συμβάλω στη βελτίωση του δήμου Σερρών.

Είσαι ήδη δημοτικός Σύμβουλος. Mε τι θέματα έχεις ασχοληθεί; Πώς αποτιμάς το έργο σου ως τώρα και τι είναι αυτό που θέλεις να συνεχίσεις;

Ως δημοτικός σύμβουλος με την συμμαχία των Σερραίων ασχολήθηκα με θέματα περιβάλλοντος, εκπαίδευσης, τοπικής ανάπτυξης και του πολιτισμού! Αποτιμώ το έργο μου θετικά, αλλά θέλω να επικεντρωθώ στην ενίσχυση της αειφόρου ανάπτυξης και τη βελτίωση του δήμου.

Ποια θεωρείς πως είναι τα πιο μεγάλα και πιο σοβαρά προβλήματα του Δήμου Σερρών και ποιες είναι οι λύσεις που προτείνεις και θα εφαρμόσεις εφόσον εκλεγείς;

Προτείνω την αναβάθμιση και την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και της ανεργίας καθώς και προγράμματα που προωθούν τον πολιτισμό, και την τέχνη.

Γιατί αποφάσισες να κατέβεις υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο πλευρό του Αλέξανδρου Χρυσάφη; Και γιατί  οι Σερραίοι να ψηφίσουν Κωνσταντίνο Ίντο;

Η επιλογή μου να στηρίξω τον Αλέξανδρο Χρυσάφη βασίζεται στην πεποίθηση για συνεργασία και κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη του δήμου. Με την ηγετική παρουσία του δημάρχου που κοιτά προς το μέλλον, στέκομαι ακριβώς πίσω του, έτοιμος να στηρίξω και να εργαστώ ακούραστα για την ανάπτυξη και την ευημερία του δήμου μας.

 

Aκολουθήστε τον Κωνσταντίνο Ίντο στο facebook