Γέμισε από ζωή το χωριό της Κάτω Αμπελάς καθώς γονείς με τα μικρά τους παιδιά επισκέφθηκαν και φέτος το καλοκαίρι, το χωριό της Σιντικής, προκειμένου να ανταμώσουν με συγγενείς και φίλους.

Χαρούμενες φωνές, γέλια και πολύ παιχνίδι συνθέτουν το σκηνικό κυρίως τα απογεύματα στο μικρό χωριό, ωστόσο ο χώρος παιχνιδιού δεν είναι ο ίδιος με τα προηγούμενα χρόνια κι αυτό γιατί, εδώ και δύο περίπου χρόνια με απόφαση του Δήμου Σιντικής έχουν ξηλωθεί τα όργανα της παιδικής χαράς, καθώς κρίθηκαν ακατάλληλα και επικίνδυνα.

Να θυμίσουμε ότι υπάρχει νομοθετική ρύθμιση του Κράτους , η οποία ορίζει τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία των παιδικών χαρών των Δήμων. Όσες παιδικές χαρές στην Ελλάδα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, πρέπει αυτομάτως να κλείσουν, διότι υπεύθυνος θα είναι ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του εκάστοτε Δήμου.

Μέχρι σήμερα όμως δεν υπάρχει «φως στον ορίζοντα» αν θα ξανά τοποθετηθούν τα όργανα μιας και η παιδική χαρά αποτελούσε τη μόνη ψυχαγωγία των παιδιών.

Για το θέμα ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος της Κάτω Αμπέλας είχε καταγγείλει το ξήλωμα της παιδικής χαρά με ανακοίνωση που έχει εκδώσει: «Καταγγέλλουμε την πράξη από μεριάς του Δήμου και απαιτούμε να δράσει άμεσα για την αποκατάσταση και ανάπλαση τους, επιδεικνύοντας την ευαισθησία του για τις ανάγκες των παιδιών μας με έργα για κατάλληλες και ασφαλείς παιδικές χαρές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: infonews24.gr