Καθημερινό είναι πλέον το κυνηγητό των αστυνομικών με τους διακινητές μεταναστών και στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Τελευταίο περιστατικό που σημειώθηκε ήταν το βράδυ της Πέμπτης 25 Αυγούστου, όπου ένας Ιρακινός μετέφερε σε όχημα που οδηγούσε 3 αλλοδαπές γυναίκες, 4 αλλοδαπούς άνδρες και 2 ανήλικους αλλοδαπούς, με σκοπό τη μη νόμιμη προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Εδώ και μέρες διακινητές φτάνουν στην Π.Ε. Σερρών προκειμένου να αφήσουν μετανάστες στη δομή των Σερρών. Φαίνεται πως πλέον η περιοχή αποτελεί πέρασμα για τους διακινητές με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών Αναστάσιο Αραμπατζή να δηλώσει πως «τα Νότια του Νομού Σερρών αποτελούν πέρασμα και πιο συγκεκριμένα η Εθνική Οδός Νέων Κερδυλλίων. Συλλήψεις είχαν πραγματοποιηθεί και στις κοινότητες Θερμών και Λαγκαδίου στο Δήμο Βισαλτίας και στο Στρυμονικό. Τα δρομολόγιο γίνονται κυρίως βράδυ με τους αστυνομικούς να είναι σε ετοιμότητα»

Οι διακινητές αφού πληρωθούν αδρά από τους παράνομους αλλοδαπούς αφήνουν τους ανθρώπους σε διάφορες περιοχές και αφού φτάνουν έξω από τη δομή των Σερρών. Στη συνέχεια υπάλληλοι της δομή ενημερώνουν την Ελληνική Αστυνομία, γίνεται ταυτοποίηση και καταγραφή από το γραφείο αλλοδαπών και αμέσως μετά τους δίνονται χαρτιά για να φύγουν οικειοθελώς ή αν είναι Σύριοι κάνουν ενέργειες για να τους δοθεί άσυλο για να μείνουν στη χώρα μας ή να μεταβούν σε χώρα της Ευρώπης.

Πηγή: infonews24.gr