Λίστα περιεχομένων του άρθρου


Λίγα λόγια

Τα πόμολα και τα χερούλια πόρτας αποτελούν βασικό μέρος κάθε σπιτιού. Δεν παρέχουν μόνο λειτουργικό σκοπό για το άνοιγμα και το κλείσιμο των πορτών, αλλά προσθέτουν και αισθητική στο σύνολο του σπιτιού σας. Όταν επιλέγετε πόμολα πόρτας θα πρέπει να λάβετε υπόψη κάποια επιπλέον κριτήρια όπως το στυλ, το φινίρισμα και το μέγεθος. Σε αυτόν τον οδηγό, θα καλύψουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την επιλογή πόμολων πόρτας για το σπίτι σας.

Παράγοντες που πρέπει να αναρωτηθείτε προτού επιλέξετε πόμολα πόρτας

Όταν επιλέγετε πόμολα πόρτας υπάρχουν κάποιοι βασικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όπως η λειτουργικότητα, ο σχεδιασμός και το συνολικό κόστος. Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα πόμολο πόρτας που να είναι εύκολο στη χρήση, εύκολο στο καθάρισμα του και να ταιριάζει με την αισθητική του σπιτιού. Επιπλέον, είναι σημαντικό το κόστος αγοράς και το κόστος εγκατάστασης στη περίπτωση όπου δεν τα τοποθετήσετε μόνοι σας.

pomola megethos 

Λαμβάνοντας υπόψιν τα υλικά

Τα πόμολα πόρτας μπορούν να κατασκευαστούν από διάφορα υλικά, όπως ορείχαλκο, zamak, πορσελάνη, χάλυβα κ.α. Όταν επιλέγετε ένα υλικό, είναι σημαντικό να εξετάζετε την ανθεκτικότητα και τη συντήρηση του. Ο ορείχαλκος και το zamak είναι δημοφιλείς επιλογές επειδή είναι ανθεκτικά και απαιτούν ελάχιστη συντήρηση. Ο χάλυβας είναι ένα άλλο ανθεκτικό υλικό που συντηρείται εύκολα, αλλά μπορεί να είναι επιρρεπές στη σκουριά, αν δεν φροντίζεται σωστά. Τα πόμολα πορσελάνης χρειάζονται αρκετή φροντίδα και προσοχή στη συντήρηση τους.

Δημοφιλείς μάρκες πόμολων πόρτας

Υπάρχουν αρκετές δημοφιλείς μάρκες πόμολων πόρτας, όπως οι Import Hellas, Conset, Convex, Zogometal, Viometale, Viobrass κ.α. Κάθε μάρκα προσφέρει πληθώρα από στυλ, φινιρίσματα και υλικά για να διαλέξετε. Όταν επιλέγετε μια μάρκα, είναι σημαντικό να διαβάζετε κριτικές και να επιλέγετε μια μάρκα που είναι γνωστή για την ποιότητα και την αντοχή της.

Επιλέγοντας το κατάλληλο φινίρισμα (inox, mat, nikel κ.α)

Το φινίρισμα μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το συνολική αισθητική του χώρου, οπότε είναι σημαντικό να λάβετε υπόψιν τις λεπτομέρειες του χώρου. Εάν το δωμάτιο διαθέτει έπιπλα με χρωμιωμένες λεπτομέρειες, η επιλογή πόμολων με φινίρισμα χρωμίου θα ήταν η καλύτερη επιλογή. Τα φινιρίσματα που συνήθως είναι ψηλά στις προτιμήσεις είναι τα νίκελ, χρώμιο, ορείχαλκο και μπρούντζο.

pomola portas styl 

Επιλέγοντας το κατάλληλο στυλ (μοντέρνα, ρουστικ, βίνταζ κ.α)

Τα πόμολα πόρτας κυκλοφορούν σε διάφορα στυλ, συμπεριλαμβανομένων των παραδοσιακών, των μοντέρνων, βίνταζ και των ρουστίκ. Τα παραδοσιακά πόμολα πόρτας είναι συνήθως ορειχάλκινα ή χάλκινα και έχουν κλασικό σχεδιασμό. Τα μοντέρνα πόμολα πόρτας είναι κομψά και μινιμαλιστικά και συχνά κατασκευάζονται από κράμα zamak ή νικέλιο. Τα ρουστίκ πόμολα πόρτας έχουν μια αίσθηση αντίκας και είναι συνήθως κατασκευασμένα από σίδηρο.

Επιλέγοντας μέγεθος και σχήμα

Το μέγεθος και το σχήμα ενός πόμολου πόρτας μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργικότητα του. Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα μέγεθος και ένα σχήμα που είναι άνετο στο κράτημα και εύκολο στη χρήση. Επιπλέον, είναι σημαντικό το μέγεθος και το σχήμα του πόμολου να ταιριάζει με το σύνολο του σπιτιού.

Σχετικά με την τοποθέτηση – εγκατάσταση

Η τοποθέτηση – εγκατάσταση των πόμολων είναι ουσιαστικό μέρος της διαδικασίας και μπορεί να γίνει είτε από επαγγελματία είτε από εσάς. Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι τα πόμολα θα τοποθετηθούν σωστά, ώστε να είναι λειτουργικά. Εάν έχετε σχετική εμπειρία ίσως μπορείτε να εγκαταστήσετε τα πόμολα μόνοι σας. Ωστόσο, αν δεν έχετε εμπειρία, είναι καλύτερο να προσλάβετε έναν επαγγελματία για να γίνει η εγκατάσταση σωστά. Ένας επαγγελματίας μπορεί να διασφαλίσει ότι το πόμολο της πόρτας είναι σωστά ευθυγραμμισμένο και ασφαλισμένο, παρέχοντας πρόσθετη ασφάλεια για το σπίτι σας.

pomola portas katharismos 

Συντήρηση και φροντίδα

Η σωστή συντήρηση και φροντίδα των πόμολων της πόρτας σας μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους και να διασφαλίσει τη λειτουργικότητά τους. Είναι σημαντικό να καθαρίζετε και να λιπαίνετε τακτικά τα πόμολά σας για να αποφύγετε τη σκουριά και να εξασφαλίσετε την ομαλή λειτουργία τους. Για να καθαρίσετε τα πόμολά σας, αναμείξτε ένα διάλυμα από ζεστό νερό και ήπιο σαπούνι. Βυθίστε ένα μαλακό πανί στο διάλυμα και καθαρίστε απαλά το πόμολο της πόρτας. Ξεπλύνετε το πόμολο της πόρτας με καθαρό νερό και στεγνώστε το με ένα μαλακό πανί. Επιπλέον, λιπάνετε το πόμολο της πόρτας με ένα λιπαντικό με βάση τη σιλικόνη για να εξασφαλίσετε την ομαλή λειτουργία.

Συμπέρασμα – Πώς να κάνετε τη σωστή επιλογή για το σπίτι σας

Η επιλογή του σωστού πόμολου πόρτας για το σπίτι σας μπορεί να είναι εύκολη ή δύσκολη υπόθεση. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τους παράγοντες που προαναφέραμε μπορείτε να βρείτε το το κατάλληλο πόμολο που θα συμπληρώσει το σύνολο και θα αναβαθμίσει την αισθητική του σπιτιού σας.

Στο κατάστημα μας θα μπορέσετε να βρείτε τεράστια ποικιλία σχεδίων, χρωμάτων, φινιρισμάτων για μπορέσετε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.

Θα βρείτε το κατάστημα «Πουρνάρας Δημήτρης» στις Σέρρες, στη γωνία Π.Γρηγορίου & Σπετσών.

Τηλέφωνο: 2321059146.

Κάντε like στη σελίδα του καταστήματος «Πουρνάρας Δημήτρης» στο Facebook!

E-shop: https://pournaras.net/