Στις 18 με 22 Αυγούστου 2022 οι μαθητές του εργαστηρίου ζωγραφικής του Εικαστικού Συλλόγου «Το Κύτταρο» Δήμου Ηράκλειας παρουσίασαν την 19η Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Ηράκλειας σε έναν όμορφα διαμορφωμένο ισόγειο χώρο, αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων στους πολυάριθμους φίλους και επισκέπτες που παραβρέθηκαν στον χώρο καθ’ όλη την διάρκεια της λειτουργίας της.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα,

τον δάσκαλο του Εργαστηρίου κ. Νάτσο Γιώργο για την πολύχρονη προσφορά του και για την επιμέλεια της Έκθεσης,

την εικαστικό Μπονίδου Κωνσταντίνα που για ακόμη μία φορά μας τίμησε με την συμμετοχή της και τις νέες δημιουργίες της,

τους Βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών κ. Λεονταρίδη Θεόφιλο και κ. Χατζηβασιλείου Αναστάσιο, τον Δήμαρχο Ηράκλειας κ. Κουτσάκη Γεώργιο, τον τ. Δήμαρχο Ηράκλειας κ. Κοτσακιαχίδη Κλεάνθη και όλους τους εκπροσώπους του Δήμου και των κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων, που μας τίμησαν με την παρουσία τους και τα επαινετικά τους σχόλια,

τους φίλους και τα μέλη του Συλλόγου για τη συμμετοχή και την πολύτιμη βοήθεια,

και τέλος, όλους τους επισκέπτες της έκθεσης που αγκάλιασαν με θέρμη και ενθουσιασμό την φετινή προσπάθεια του Εργαστηρίου.

Το Εργαστήρι ζωγραφικής μετρά 22 χρόνια δημιουργίας στα εικαστικά δρώμενα της περιοχής και η λειτουργία του ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2000 με την καθοδήγηση του δασκάλου ζωγραφικής κ. Νάτσου Γιώργου. Όλα αυτά τα χρόνια μικροί και μεγάλοι μαθητές μυήθηκαν στην εξαίρετη τέχνη της ζωγραφικής και της δημιουργίας, στον εθελοντισμό, στη συλλογική προσπάθεια, διαμορφώνοντας μια κουλτούρα συμμετοχής μέσα από εικαστικές αναζητήσεις. Για περισσότερο από μια 20ετία το Εργαστήρι Ζωγραφικής λειτουργεί ως κιβωτός προβληματισμού, αναζήτησης, αλλά και έκφρασης. Αποτελεί το όχημα με το οποίο ταξιδεύουν μικροί και μεγάλοι στη χώρα των χρωμάτων, της δημιουργίας και της αισθητικής απόλαυσης. Μέσα από τη δράση του Εργαστηρίου Ζωγραφικής – με τη συνδρομή του δασκάλου, αλλά και την επιμονή των μαθητών – αναδείχθηκαν ταλέντα και διανοίχθηκαν προοπτικές που οδήγησαν έως και τη σχολή Καλών Τεχνών.

Όπως και στις προηγούμενες Εκθέσεις, οι μικροί και οι μεγάλοι μαθητές του Εργαστηρίου παρουσίασαν τη φετινή προσπάθειά τους, με πλούσια θεματολογία και ποικίλες τεχνοτροπίες.

Στην 19η Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής συμμετείχαν με έργα τους κατά αλφαβητική σειρά οι εξής μαθητές\τριες: Αρτζεντίνο Άντζελα, Γούσιου Κατερίνα, Θεοδωρίδου Έλλη, Καρακιόλη Τούλα, Κατσικώρη Δήμητρα, Κεχαγιά Σοφία, Κωνσταντίνου Ειρήνη, Μανταρλή Ευαγγελία, Μελίτος Γιώργος, Μόσχογλου Ζωή, Μπαντοτάκη Αλεξία, Πέσιου Μαρία, Ράπτης Σίμος, Ρίζου Καίτη, Σάββα Νίκη, Σαϊνίδου Φωτεινή, Σαμαρά-Ψαρρά Μαριάννα, Τσιπτσέ Όλγα, Toktomusheva Liza, Τούσκα-Φελλά Μαριάνθη και Χατζίδου Δέσποινα.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του Συλλόγου