Χρυσοπηγή | Χρήστος Καναρόπουλος

Γενική Σύναξη των εφημερίων της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022, στην Κατασκήνωση ”Χριστού Πηγή” της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, στην καταπράσινη περιοχή της Χρυσοπηγής Σερρών.

Μετά την θ. Λειτουργία, χοροστατήσαντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, στο ιερό Παρεκκλήσιο του Οσίου Σιλουανού του Αθωνίτου, που ευρίσκεται στον χώρο της Κατασκηνώσεως, τελέσθηκε η ακολουθία του Αγιασμού, επί τη εισόδω στο νέο εκκλησιαστικό έτος και ακολούθως παρετέθη πλούσιο πρωϊνό κέρασμα σε όλους τους παρευσκομένους κληρικούς.

Ακολούθως, ο πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Γαβριήλ Παλιούρας, Πρωτοσύγκελλος της Εκκλησίας των Σερρών προλόγισε την ιερατική Ημερίδα, ευχηθείς εξ ονόματος όλων των κληρικών επί τη αγομένη επετείω εικοσαετούς θεοφιλούς ποιμαντορίας στην Εκκλησία των Σερρών στον Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο δαψιλεστάτη την χάρι του Θεού και πλούσια καρποφορία στο επιτελούμενο έργο.

Στην συνέχεια αναπτύχθηκε εποικοδομητική εισήγηση με θέμα ”Η ποιμαντική της Εκκλησίας μετά την πανδημία Covid-19”. Δυσκολίες, προκλήσεις, προοπτικές”, από τον πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Ανδρέα Γκουζούνη, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Εν συνεχεία, ο Διευθυντής του Μαξιμείου Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιορδάνης Θεμελίδης, αναφέρθηκε στην επί θύραις έναρξη λειτουργίας των Σχολών του ως είρηται Ιδρύματος, το οποίο εφέτος συμπληρώνει 25 έτη καρποφόρου πνευματικής και πολιτιστικής παρουσίας.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης της των Σερρών και Νιγρίτης Εκκλησίας κ. Θεολόγος, ανέπτυξε σκέψεις ωφέλιμες και επιστηρικτικές για το ποιμαντικό, αγιαστικό και ιεραποστολικό έργο των κληρικών.

Σε όλους τους κληρικούς προσεφέρθη ως δώρο ένα πνευματικότατο βιβλίο για το λειτούργημα του ιερέως ως προεστού και εξομολόγου.

Τέλος, υπεγράφη κατά το έθος, ο Μητροπολιτικός Κώδικας των εν ενεργεία κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης και προσεφέρθη σε όλους γεύμα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Πηγή: Romfea.gr