Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η θεολογική ημερίδα που διόργανωσε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Γεννήσεως Θεοτόκου Γραμμένης της Ιεράς Μητροπόλεως Ζιχνών και Νευροκοπίου την Κυριακή 21 Αυγούστου με κεντρικό θέμα: «Το Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως και ο ρόλος του Πνευματικού Πατέρα».

Το πρωί της Κυριακής εις τον ως άνω Ιερό Ναό τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Ζιχνών & Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου.

Αμέσως μετά στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Κοινότητος Γραμμένης πραγματοποιήθηκε το υπό την αιγίδα της Ιεράς μας Μητροπόλεως προγραμματισμένο συνέδριο, προνοία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιεροθέου και με την έμπνευση και την εισήγηση του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Βαμβακίδη, Προϊσταμένου του ως άνω Ιερού Ναού και Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου.

Εισηγητές ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιερόθεος, ο οποίος αναφέρθηκε στο Θεόσδοτο Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως ως μέσο σωτηρίας.

Στη συνέχεια ο δεύτερος εισηγητής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόφιλος Λεμοντζής, Δρ Θεολογίας και Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας, αναφέρθηκε στο ρόλο του Ηγουμένου-Γέροντα ως Πνευματικού Πατέρα στις Ιερές Μονές και στο ρόλο του Πνευματικού Εξομολόγου στους πιστούς των ενοριών.

Τέλος ο τρίτος εισηγητής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Σκρέττας, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, αναφέρθηκε στη εξομολόγηση των κληρικών και του λαού του Θεού.

Το πυκνό ακροατήριο που γέμισε την συγκεκριμένη αίθουσα παρακολούθησε με πολύ προσοχή τις άρτια θεολογικά τεκμηριωμένες και πολύ σημαντικές και ωφέλιμες εισηγήσεις, μετά το πέρας των οποίων ακολούθησε ευρεία συζήτηση επί των ως άνω εισηγήσεων.

Πηγή: Romfea.gr

hmerida zixnon 1

hmerida zixnon 1

hmerida zixnon 1

hmerida zixnon 1

hmerida zixnon 1

hmerida zixnon 1

hmerida zixnon 1

hmerida zixnon 1