Η τελετή αγιασμού για την έναρξη της νέας Ακαδημαϊκής χρονιάς στην Πανεπιστημιούπολη του ΔΙΠΑΕ Σερρών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 18-10-2022. Το παρών στην τελετή έδωσαν μέλη της Διοίκησης, καθηγητές, φοιτητές και αιρετοί.

Ήταν ο πρώτος αγιασμός που έγινε μετά από τρία χρόνια, λόγω των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊου και ο πρώτος του νέου Πανεπιστημίου με τον τίτλο του ΔΙΠΑΕ
Μάλιστα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Διοικούσας Επιτροπής Σερρών κ. Νικόλαο Γιοβάνη το ΔΙ.ΠΑ.Ε έλαβε την 8η θέση σε σειρά κατάταξης μεταξύ υπολοίπων Πανεπιστημίων της χώρας.

Ο εκπρόσωπος της Διοικούσας Επιτροπής ΔΙΠΑΕ Σερρών κ. Νικόλαος Γιοβάνης

Της τελετής του αγιασμού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος, ο οποίος ευχήθηκε καλή Ακαδημαϊκή χρονιά και πρόοδο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος και ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, οι οποίοι σε δηλώσεις τους τόνισαν τη σημασία και συμβολή του Πανεπιστημίου στην ανάπτυξη του τόπου.

Νίκος Γιοβάνης: Προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς σε όλες τις λειτουργίες μας

Ο Νίκος Γιοβάνης μέλος της διοικούσας επιτροπής του ΔΙΠΑΕ είπε χαρακτηριστικά: «Ένα από τα προβλήματα που προέκυψαν αυτό το διάστημα, , ήταν το θέμα της ολοκλήρωσης  του μικρού αμφιθεάτρου της Πανεπιστημιούπολης Σερρών  το οποίο «κόλλησε» λόγω του πολέμου και της δηλωθείσας αδυναμίας του μειοδότη να εκτελέσει το έργο.

Το ανοιχτό θέατρο αναμορφώθηκε ριζικά και υπολείπονται κάποιες εργασίες στους βοηθητικούς χώρους ώστε να είναι πλήρως λειτουργικό.

Το ανοιχτό θέατρο αναμορφώθηκε ριζικά

Με την διαμόρφωση της νέας κατάστασης στο ΔΙΠΑΕ  και την Πανεπιστημιούπολη Σερρών, προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς σε όλες τις λειτουργίες μας, την φύλαξη, σίτιση, καθαριότητα – υστερούμε στην καθαριότητα, περιποίηση των εξωτερικών χώρων, αλλά και αυτό προσπαθούμε να το επιλύσουμε» .

Το πρόβλημα με τα αγριοχορτα εξακολουθεί να υφίσταται

Για  την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας τα εξής:

«Οι καλές υποδομές, η πολύ καλή αντιστοιχία φοιτητών καθηγητών που υπάρχει στο ΔΙΠΑΕ, μας κάνουν όλους να αισιοδοξούμε ότι θα είναι μία πολύ καλή ακαδημαϊκή χρονιά και ότι θα φέρουμε σε πέρας την όλη εκπαιδευτική διαδικασία».

Όσον αφορά το νέο δυναμικό, χαιρόμαστε να βλέπουμε νέους φοιτητές και μάλιστα σε μεγάλο αριθμό 1300 και να υποδεχόμαστε αρκετά νέα μέλη διδακτικού- ερευνητικού προσωπικού- διδάκτορες»

Το έργο της τηλεθέρμανσης των κτιριακών εγκαταστάσεων προχωρά

 Π.Σπυρόπουλος: «Υπάρχουν επιχειρήσεις που μπορούν να απορροφήσουν απόφοιτους του ΔΙΠΑΕ»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος δήλωσε ότι η Π.Ε. Σερρών στηρίξει την Πανεπιστημιούπολη και ευχήθηκε καλή χρονιά στους φοιτητές,

«Είμαστε σε συνεννόηση και συνεργασία με  τους καθηγητές και φοιτητές, ώστε οι τελευταίοι να γνωρίσουν τις δυνατότητες που  υπάρχουν να  εργαστούν στο τόπο μας.

Υπάρχουν φοιτητές που δεν γνωρίζουν τις δυνατότητας των Σερρών, υπάρχουν επιχειρήσεις να τους απορροφήσουν, αυτοί που είναι εξειδικευμένοι μπορούν να βρουν δουλειά. Υπάρχουν δυναμικές επιχειρήσεις στο Νομό Σερρών που μπορούν να αξιοποιήσουν αποφοίτους των σχολών του ΔΙΠΑΕ», δήλωσε ο Π. Σπυρόπουλος.

Αλ.Χρυσάφης: «Πρόθεση να οργανωθεί εκδήλωση υποδοχής φοιτητών»

Ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης δήλωσε ότι η φετινή ακαδημαϊκή χρονιά θα είναι ζωντανή για την φοιτητική κοινότητα, με ζωντάνια και στο χώρο της πανεπιστημιούπολης και  στην πόλη των Σερρών.

Έκανε γνωστό ότι ο Δήμος Σερρών προτίθεται, μαζί με τον Εμπορικό σύλλογο Σερρών, να διοργανώσει  εκδήλωση υποδοχής των φοιτητών.

πηγή: https://www.anexartitos.gr/agiasmos-sto-dipae-serron-meta-apo-tria-chronia