Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Βαλτερού μετέβη το απόγευμα του Σαββάτου 1 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος για να χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, με την ευκαιρία της εορτής της Συνάξεως της Παναγίας Οικονομίσσης.

Η εικόνα της Παναγίας Οικονομίσσης-Λαυριωτίσσης φιλοτεχνήθηκε στο Άγιον Όρος και αποτελεί Ιερό Κειμήλιο για την ενορία, το οποίο έφεραν οι πρόσφυγες κάτοικοι του Βαλτερού στην ενορία τους.

Με πρωτοβουλία του Εφημερίου του Ναού, π. Αλεξίου Καρυπίδη, και τη δαπάνη των ευλαβών ενοριτών η ιερή αυτή εικόνα της Παναγίας συντηρήθηκε ώστε να διαγράφονται ξεκάθαρα πλέον οι μορφές της, και κοσμεί μέσα σε ξυλόγλυπτο προσκυνητάρι τον σωλέα του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος.

Μετά το τέλος του Εσπερινού, ακολούθησε εκδήλωση στο προαύλιο του Ναού αφιερωμένη στη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τον ξεριζωμό των Ελλήνων Προγόνων μας, με τη συμμετοχή της χορωδίας του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Βαλτερού και το Χορευτικό Νεανικής Εστίας Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.

Η παρουσία και η συμμετοχή και των Ιερέων από τις γειτονικές ενορίες αλλά και των ευλαβών κατοίκων ήταν αξιόλογη και αυτό υπογράμμισε και ο Σεβασμιώτατος στο σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση, εκφράζοντας τα θερμά του συγχαρητήρια για τον εφημέριο της ενορίας και την εκκλησιαστικη επιτροπή για την όμορφη πρωτοβουλία να συνδυαστεί η εορτή της Παναγίας της Οικονομίσσης με την αφιερωματική εκδήλωση στην Μικρασιατική Καταστροφή.

Πηγή: Romfea.gr

oikonomisa sidirokastro 1

oikonomisa sidirokastro 1

oikonomisa sidirokastro 1

oikonomisa sidirokastro 1

oikonomisa sidirokastro 1

oikonomisa sidirokastro 1

oikonomisa sidirokastro 1