Γεννήθηκα στις Σέρρες, το 1981. Η οικογένειά μου κατάγεται από τον Προβατά. Μεγάλωσα στη γειτονιά του Τιμίου Σταυρού και φοίτησα στο 4ο Λύκειο Σερρών.

Είμαι Πολιτικός Επιστήμονας με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και την Πολιτική Ιστορία. Είμαι αριστούχος Διδάκτορας Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Αποφοίτησα ως αριστούχος από το Τμήμα Τουρκικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Συνέχισα τις σπουδές μου στη Διεθνή Πολιτική και στα ζητήματα Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχω λάβει υποτροφίες από την Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και από τα Ιδρύματα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης», «Λίλιαν Βουδούρη» και «Μποδοσάκη». Ακόμη, έχω λάβει βραβεία αριστείας από την Κυπριακή Δημοκρατία, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μιλάω Αγγλικά, Γαλλικά, Τουρκικά και Ισπανικά. Αρθρογραφώ εδώ και 20 χρόνια σε εφημερίδες και επιστημονικά περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ παράλληλα φιλοξενούμαι ως πολιτικός αναλυτής σε ελληνικά και διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα. Επιπλέον, έχω συμμετάσχει στη συγγραφή βιβλίων σχετικών με τις Διεθνείς Σχέσεις και την Ιστορία.

Εργάζομαι αδιάκοπα από τα φοιτητικά μου χρόνια. Έχω εργαστεί ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Υπουργείο Εξωτερικών και στη Βουλή των Ελλήνων, και ως ειδικός ερευνητής στο Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου. Έχω συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα στην Αθήνα, τις Βρυξέλλες, το Στρασβούργο, την Κωνσταντινούπολη και τη Λευκωσία και έχω διδάξει ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Άγκυρας και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στον ιδιωτικό τομέα, εργάστηκα στην HRP International ως Σύμβουλος Διεθνούς Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, με ειδίκευση στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και την υλοποίηση επιχειρηματικών συνεργειών στην ελληνική και τη διεθνή αγορά.

Στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, εξελέγην βουλευτής Νομού Σερρών. Είμαι Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Τον Δεκέμβριο του 2019, με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίστηκα Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. της Νέας Δημοκρατίας.