Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ολοκλήρωση ενός ακόμη εργοστασίου της FIBRAN, μιας αφανούς ελληνικής βιομηχανίας από τις Σέρρες που σήμερα διαθέτει οκτώ εργοστάσια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ολοκληρώνει νέα επένδυση 25 εκατ. ευρώ και ετοιμάζεται να εξαγοράσει και εταιρεία στην Ιταλία.

Η FIBRAN, δημιούργημα του αείμνηστου Δημήτρη Αναστασιάδη, με αφετηρία από τη Θεσσαλονίκη, το 1974, ξεκίνησε το ταξίδι για τη δημιουργία μιας αληθινά παγκόσμιας ελληνικής βιομηχανίας. Από το 1995 πρωταγωνιστεί στο χώρο παραγωγής μονωτικών υλικών της Ευρώπης δημιουργώντας συστήματα λύσεων για διαφορετικά πεδία εφαρμογής  σε βιομηχανία και ναυτιλία, ενώ διεύρυνε τη δραστηριοποίησή της στον κλάδο της οικοδομής με την επένδυση στην παραγωγή συστημάτων ξηράς δόμησης.

Σήμερα η βιομηχανία διαθέτει οκτώ  παραγωγικές μονάδες όλων των μονωτικών προϊόντων- εξηλασμένης πολυστερίνης FIBRANxps, πετροβάμβακα FIBRANgeo, διογκωμένης πολυστερίνης FIBRANeps και ξηράς δόμησης/ προϊόντων γύψου FIBRANgyps- σε Ελλάδα, Σλοβενία, Τσεχία, Πορτογαλία, Ιταλία, Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία και θυγατρικές σε 12 χώρες, ενώ πραγματοποιεί εξαγωγές σε 56 χώρες.

Πέρυσι ο τζίρος της διαμορφώθηκε στα 132,739 εκατ. ευρώ, τα αποτελέσματα προ φόρων και τόκων στα 20,19 εκατ. ευρώ έναντι 14,37 εκατ. ευρώ και τα καθαρά της κέρδη ξεπέρασαν τα 16,5 εκατ. ευρώ από 11,36 εκατ. ευρώ το 2019.

Το νέο εργοστάσιο στην Τσεχία

Η βιομηχανία ολοκληρώνει το διάστημα αυτό επένδυση 25 εκατ. ευρώ στη βιομηχανική ζώνη Most Joseph της Τσεχίας που αφορά νέα γραμμή παραγωγής, συνολικής έκτασης 100.000 τ.μ. και παραγωγικής δυναμικότητας 400.000 κ.μ., εξηλασμένης πολυστερίνης FIBRANxps.

Το νέο εργοστάσιο αποτελεί στρατηγικό μοχλό για την περαιτέρω διείσδυση της στις πιο απαιτητικές ευρωπαϊκές αγορές της Κεντρικής Ευρώπης και ειδικότερα στις αγορές της Γερμανίας, Πολωνίας, Ολλανδίας και Βελγίου. Ο Κωνσταντίνος Ψαρούλης, Διευθύνων Σύμβουλος της FIBRAN d.o.o. δήλωσε σχετικά : “Με τη νέα επένδυση της FIBRAN στην Τσεχία, είμαστε ακόμη πιο κοντά στον καθορισμένο στόχο της περαιτέρω ενίσχυσης της θέσης μας ως ενός από τους κορυφαίους κατασκευαστές θερμομονωτικών υλικών. Διαθέτουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία, τις ικανότητες και τα κίνητρα για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι και πιο αναγνωρίσιμοι”.

Πηγή: powergame.gr