Αυτήν την εβδομάδα, το Volta Stories και ο Κώστας Πασχαλίδης μας ετοιμάζουν μια βραδιά γεμάτη υπέροχες γεύσεις κι αρώματα!

Κάθε χρόνο από την 3η Πέμπτη του Νοέμβρη σε όλες τις πόλεις του κόσμου, αλλά ιδιαίτερα στο Παρίσι, γίνεται μια πολύ μεγάλη γιορτή. Η γιορτή του Beaujolais Nouveau (Μποζολέ Νουβό).

Το Beaujolais Nouveau είναι το πρώτο κρασί της εκάστοτε χρονιάς. Δεν υπάρχει άλλο κρασί στον κόσμο με τέτοια προσμονή για την άφιξή του.

Στο Παρίσι τέτοιες μέρες θα δείτε σε κάβες κρασιών- εστιατόρια – καθώς και στα παραδοσιακά Μπιστρό, αφίσες που γράφουν «Le Beaujolais NOUVEAU EST ARRIVE».

Δηλαδή, το μποζολέ έφτασε. Τα νουβό κρασιά έχουν έντονα φρουτώδη αρώματα, τα οποία αποκτούν από τον ιδιαίτερο τρόπο οινοποίησής τους και χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο είδος ανεξαρτήτου ποικιλίας και περιοχής προέλευσης.

Η «οινική πρωτοχρονιά» όπως θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε, πλαισιώνεται με γιορτές και εκδηλώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο για τα τελευταία 64 χρόνια..

Εμείς εδώ στις Σέρρες γιορτάζουμε αυτή την «οινική πρωτοχρονιά» στο #ΒΟΛΤΑ και φέτος,την Πέμπτη 16/11 όπως σε όλο τον κόσμο..

Άψογα συνδυασμένο με μοναδικά πιάτα από την chef Ευη Κυριακοπούλου από το εστιατόριο: Mikres Cyclades koufonisia

Ώρα προσέλευσης: 20:30

Ώρα έναρξης: 21:00

Τηλ.κρατησεων: 2321021080

#βολτα_stories #season_15