Ανοίγει σήμερα η αυλαία και ολοκληρώνεται την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου

  • «Μετά δυο χρόνια πανδημίας ο κόσμος διψά για το πανηγύρι», δηλώνει το μέλος της επιτροπής πανηγυριού Λ. Στοϊλας

 

Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου

 Με την περιφορά της εικόνας της Παναγίας( Γεννήσιο της Θεοτόκου)  στις 9 το βράδυ, ανοίγει επίσημα  σήμερα 7 Σεπτεμβρίου η εμποροπανήγυρη της Σκοτούσσας. Θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, με τη πραγματοποίηση της παραδοσιακής πάλης στο χώρο της παλαίστρας .

Η εμποροπανήγυρη της Σκοτούσας θεσμός πολλών ετών επανέρχεται φέτος μετά δυο χρόνια αναγκαστικής παύσης λόγω της πανδημίας. Η φετινή επανεκκίνηση έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία ύστερα τόσο για τους κατοίκους του χωριού όσο και για τους διοργανωτές που είναι ο Δήμος Ηράκλειας

Ο Λευτέρης Στοϊλας, μέλος της επιτροπής του πανηγυριού και αντιδήμαρχος Ηράκλειας,  μίλησε στο «Σ.Θ.» για τις προετοιμασίες που έγιναν, το κλίμα που υπάρχει στο χωριό λίγο πριν ανοίξει η αυλαία αλλά και τις προσδοκίες που υπάρχουν.

Μας δίνει πλήρη εικόνα για την προσέλευση εκθετών και ένα γεγονός που σημειώθηκε ένα μήνα πριν την πραγματοποίηση της φετινής εμποροπανήγυρης

«Το πρώτο που διαπιστώσαμε  ήταν  ο περιορισμός των εκθετών. Ενώ κάθε χρόνο, ως το 2019 που πραγματοποιήθηκε η τελευταία εμποροπανήγυρη, παρατηρούνταν μία απώλεια της τάξης του 4-5% στους εκθέτες (λόγω συνταξιοδότησης ή θανάτου), φέτος το ποσοστό αυτό ήταν μεγαλύτερο επειδή κάποιοι μικροπωλητές τέθηκαν εκτός αλλάζοντας επαγγελματικό προσανατολισμό». Υπολογίζουμε ότι φέτος  η συμμετοχή των εκθετών θα αγγίξει τους 225 περίπου ( μέχρι την ώρα που γραφονταν αυτές οι γραμμές ήταν 216)

Το δεύτερο στοιχείο έχει να κάνει με την αγωνία μας,  ανέφερε ο Λ. Στοϊλας,  να προλάβουμε να αντικατασταθεί όλος ο ηλεκτρομηχανικός εξοπλισμός (δίκτυο καλωδίων στο χώρο της εμποροπανήγυρης ),  αφού πριν ένα μήνα είχαμε μεγάλη κλοπή που ανάγκασε το Δήμο Ηράκλειας  να προχωρήσει στην αντικατάσταση του.

Μεγάλη διάθεση από τον κόσμο

Το μέλος της επιτροπής της εμποροπανήγυρης Σκοτούσας Λευτέρης Στοϊλας

Τι καινούργιο όμως  φέρνει φέτος η εμποροπανήγυρη Σκοτούσσας;

Στο ερώτημα αυτό ο Λευτέρης Στοϊλας απαντά ότι «το καινούργιο το φέρνει η μεγάλη διάθεση του κόσμου να συμμετέχει και να στηρίξει το θεσμό και τους εκθέτες.

Δυο χρόνια ο κόσμος της Σκοτούσσας αλλά και της περιοχής στερήθηκε την εμποροπανήγυρη και φέτος διακρίνω ότι υπάρχει μεγάλη δίψα για συμμετοχή που θα εξασφαλίσει υψηλή επισκεψιμότητα. Στο εμπορικό κομμάτι οι εκθέτες έχουν προς πώληση  ποιοτικά προϊόντα, ενώ αναβαθμισμένο είναι και το κομμάτι της εστίασης διότι μεταξύ των επαγγελματιών υπάρχει μία ευγενής άμιλλα»

Αυξημένη ασφάλεια

Μεγάλη βαρύτητα δίνεται στην ασφάλεια των εκθετών, αφού όπως μας δήλωσε το μέλος της επιτροπής της εμποροπανήγυρης Λευτέρης Στοϊλας  θα υπάρχει διπλάσια δύναμη ιδιωτικής φύλαξης.

Τέλος ο Λευτέρης Στοϊλας  εκτίμησε ότι ο κόσμος θα χαρεί,  θα συμμετέχει μαζικά στο πανηγύρι το οποίο αποτελεί ένα διαχρονικό διαμάντι για το χωριό, που κάνει τους Σκοτουσαίους υπερήφανους.

 

πηγή: https://sertharros.gr/dynamiki-epistrofi-gia-to-panigyri-tis-skotoyssas/?fbclid=IwAR2tKnpvxFzWVJawDmSmwACgruNHxsgUvYh6dnIkkfKvCHfHjhJ4pp4eKwM