Χρόνια Πολλά και Καλή χρονιά σε όλους!!
Πώς να μην βάλεις κιλά στις γιορτές ή μήπως πως να απολαύσεις τις γιορτές …η επιλογή είναι του καθενός μας.
Μετά από 2 χρόνια με περιορισμούς ακόμη και στα άτομα που θα καθίσουν στο γιορτινό τραπέζι νομίζω το πώς να μην βάλετε κιλά δεν είναι το κυρίαρχο θέμα.
Οι γιορτές είναι γεύσεις, μυρωδιές, δικοί μας άνθρωποι, παιδιά που λένε κάλαντα και τόσα άλλα ωραία που γεμίζουν το μυαλό μας και την ψυχή μας.
Οπότε οι συμβουλές μου για αυτές τις ημέρες είναι να αφήστε τα μελομακάρονα με στέβια (τι άλλο θα ακούσουμε) γιατί δεν τα έκανε έτσι η γιαγιά σας και χαρείτε χωρίς τύψεις το γιορτινό τραπέζι.
Αντιμετωπίστε το γιορτινό τραπέζι σαν ένα μπουφέ ξενοδοχείου και ετοιμάστε ένα πιάτο με τα φαγητά που σας αρέσουν. Συνοδέψτε με λαχανικά όπως κάθε άλλη μέρα μέσα στην χρονιά. Απολαύστε ήρεμα και αργά το φαγητό σας με κουβέντα και 1 ποτήρι κρασί (για όσους δεν έχουν θέματα υγείας φυσικά) και όταν νιώσετε ότι ικανοποιηθήκατε σταματήστε το φαγητό. Στο κάτω κάτω τις επόμενες μέρες πάλι αυτά θα φάμε όλοι μας.
Το γλυκό, το απογευματάκι το δικαιούμαστε όλοι, αλλά να μην ξεχνάμε και κάποιο φρούτο γιατί αυτές τις ημέρες τα φρούτα κάνουν παράπονα στον Άγιο Βασίλη ότι τα παραμελούμε. Στο ερώτημα μελομακάρονο ή κουραμπιές απαντάμε μελομακάρονο αφού έχει ελαιόλαδο και μέλι έναντι βουτύρου και ζάχαρης. Για να σας προλάβω κανένα κομμάτι μπακλαβά ή κανταΐφι φάτε το αλλά κεράστε και τους καλεσμένους σας για να καταναλωθούν και να μην είστε συνέχεια σε πειρασμό.
Το βραδινό τρώμε σχετικά ελαφρά αφού πάνω κάτω όλοι αισθανόμαστε χορτάτοι αλλά μην απέχετε από το φαγητό γιατί ενδέχεται μετά από βραδινή έξοδο να πεινάσετε φοβερά και τότε το fast food θα είναι μάλλον η μοναδική σας επιλογή.
Να θυμόμαστε ότι οι γιορτές είναι 2 μέρες και μετά επιστρέφουμε στις κανονικές μας συνήθειες μέχρι να μας προλάβει η Πρωτοχρονιά.
Και όπως λένε οι σοφοί…δεν έχει σημασία τι θα φάμε μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς αλλά από την Πρωτοχρονιά μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα!
Υγεία σε όλο τον κόσμο και Καλές Γιορτές