Συμμετείχα πρίν λιγο σε μια ημεριδα για τα Σερραικα προιόντα , διαδικτυακά, που οργανώθηκε απο τον Ροταριανό Ομιλο.

Ειναι αλήθεια οτι έχω μια ιδιαίτερη αγάπη για τις Σέρρες μιας και ειμαι γαμπρός Σερραίος.
Ομως μιλώντας ξανά για το νομό Σερρών να πώ κάποια πράγματα που μακάρι να τα ακούσουν όσοι πρέπει.
Ο νομός εχει σχεδον 1.5 εκατ. στρέμματα αρδευόμενα . Την μεγαλυτερη εκταση στην Ελλάδα. Και είναι πρώτος η δεύτερος σε καλλιέργειες πολλων φυτών όπως το τριφύλλι, το ρύζι, τα κτηνοτροφικά φυτά, το καλαμπόκι και το στάρι.
Η βιομηχανία των Σερρών βασίζεται, κυρίως, στη μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων, καθώς υπάρχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε σχετικούς τομείς, όπως γαλακτοβιομηχανίες, τυροκομεία, σφαγεία, εκκοκκιστήρια βάμβακος, εργοστάσια παραγωγής βιοντίζελ, το εργοστάσιο Βιομηχανίας Ζάχαρης ( τωρα ρημάζει), κονσερβοποιία-μεταποίηση βιομηχανικής τομάτας, ορυζόμυλοι, αλευρόμυλοι, οινοποιεία, ελαιοτριβεία, ποτοποιεία, επεξεργασία–τυποποίηση φυστικιού (αραχίδας), ελιάς, οσπρίων και πατάτας, συμπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα κ.α. Σημαντικός αριθμός αγροτών διαθέτει μικρές μονάδες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων (οικοτεχνία). Επίσης υπάρχουν αρκετές αγροτουριστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται, κυρίως, στην περιοχή της λίμνης Κερκίνης.
Δηλαδή ένας μικρός αγροτικός γίγαντας που αντλεί σχεδόν το 30% του ΑΕΠ του απο τη Γεωργία όταν η Ελλάδα εχει ΜΟ πρωτογενους στο 3% του ΑΕΠ.
Ομως αυτός ο γίγαντας κοιμάται. Δεν παίρνει την προστιθέμενη αξία των προιόντων που παράγει.
Εχω πολλές παρέμβει και θα ήθελα να βοηθήσω .
Προσωπικά δεν έχω καμμία ανάγκη μιας και το εργαστήριο και η Foodoxys πάνε εξαιρετικά. Ομως στενοχωριέμαι που οι Σέρρες έχουν δυνατότητες αλλά ……..