Π.Καλώτα: Δεν μπορεί να υφίσταται αντιπολιτευτικός λόγος στην παράταξη με τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν

Τον δρόμο της ανεξαρτητοποίησης επέλεξε και η δημοτική σύμβουλος Παναγιώτα Καλώτα, η οποία με επιστολή της που ανάγνωσε χθες Τετάρτη 14/9 (Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού) στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τη δημοτική παράταξη «ΣΕΡΡΑΣ» του Στέφανου Φωτιάδη, ως επακόλουθο της ανακοίνωσης του κ. Χρυσανθίδη ανεξαρτητοποίησης και προσχώρησης στην Δημοτική αρχή που έγινε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο (7/9).

Π.Καλώτα: Δεν μπορεί να υφίσταται αντιπολιτευτικός λόγος στην παράταξη

«Καθώς το αρχικό όραμα δεν ευοδώνεται, παραμένοντας πιστή στα πιστεύω μου, επιλέγω την ανεξαρτητοποίηση» δήλωσε –μεταξύ άλλων- η κα Καλώτα, υπογραμμίζοντας πως η αποχώρηση του κ. Χρυσανθίδη, ο οποίος από ιδρυτικό στέλεχος της παράταξης προσχωρεί στη συμπολίτευση και αναλαμβάνει ρόλο διοίκησης, με σημαντικό ρόλο στον συντονισμό του δημοτικού έργου της νυν Δημοτικής Αρχής, μαζί με  τις δηλώσεις… «συμπάθειας» από άλλα πέντε μέλη της παράταξης Φωτιάδη, καταλύει τις όποιες προϋποθέσεις για ουσιαστικό αντιπολιτευτικό λόγο από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης.

Η απάντηση Φωτιάδη

Η ανταπάντηση-διευκρίνηση της κυρίας Καλώτα

Μάλιστα η κυρία Καλώτα θέλοντας να μην αφήσει κανέναν σημάδι για τους λόγους της ανεξαρτητοποίησης, αντιδρώντας στον αντίλογο του κ. Φωτιάδη, έσπευσε ξανά να διευκρινίσει πως δεν βλέπει πλέον στην παράταξη ΣΕΡΡΑΣ καμία διάθεση αντιπολιτευτικού λόγου, καθώς υπάρχει η βεβαιότητα ότι και άλλα μέλη του συνδυασμού, έχουν κάνει τις επιλογές τους και θα προσχωρήσουν σε άλλη παράταξη στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η κυρία Ιλανίδου και η πρώτη αντίδραση στην ανεξαρτητοποίηση της κυρίας Καλώτα

Η ανακοίνωση της κυρίας Καλώτα έφερε αντιδράσεις στην παράταξη Φωτιάδη, με την κυρία Ιλανίδου να δηλώνει πρώτη από όλους πως «πλέον νιώθει μόνη στην παράταξη» (σ.σ. υπονοώντας ότι προέρχεται από τον ίδιο ιδεολογικό χώρο με την κ.Καλώτα και ίσως προμηνύοντας μια προσεχή αποχώρηση). Ο κ. Παύλος Καριπίδης δήλωσε πάντως πως θα μείνει μέχρι τέλους πιστός στην παράταξη, ενώ την συμπάθειά τους εκδήλωσαν ακόμη μια φορά (όπως στην ανεξαρτητοποίηση Χρυσανθίδη) τόσο η κυρία Ηλιοπούλου, όσο και η κυρία Καρασουλτάνη. Αντίθετα σκεφτικός και ιδιαίτερα προβληματισμένος εμφανίστηκε ο κ. Μιχτσόγλου, ενώ καμία αντίδραση δεν υπήρξε από τους κ.κ. Μπουρβάνη και Φωτιάδη.

Ο κ. Μιχτσόγλου έντονα προβληματισμένος με τα όσα είπε η κυρία Καλώτα για την παράταξη

Απουσίαζαν από την παράταξη οι κ.κ. Γάτσιος, Μητλιάγκα και Δρίγκα, όσο και ο ανεξάρτητος πλέον (αλλά με δήλωση προσχώρησης στη «Συμμαχία Σερραίων») κ.Χρυσανθίδης.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά ανεξαρτητοποίηση δημοτικού συμβούλου από την παράταξη του Στ. Φωτιάδη. Προηγήθηκαν οι αποχωρήσεις των κ.κ. Β. Τερζή και Β. Χρυσανθίδη.

πηγή: https://www.anexartitos.gr/anexartitopoiisi-kalota-me-karfia-gia-tin-antipoliteysi-tis-parataxis-fotiadi-fotosvideo?utm_source=webpushr&utm_medium=push&utm_campaign=110149