Την απόφαση του Δημάρχου Σερρών κ.Αλέξανδρου Χρυσάφη να στηριχθούν οι οικογένειες του Δήμου μας με δωρεάν φιλοξενία στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. όσων  παιδιών είχαν πλήρη φάκελο δικαιολογητικών στο πρόγραμμα «Προώθηση και υποστήριξη Παιδιών» της ΕΕΤΑΑ, γνωστοποίησε η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) κ. Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη.

Πιο συγκεκριμένα όσα παιδιά έχουν εκδηλώσει την επιθυμία τους να εγγραφούν στα Κ.Δ.ΑΠ. της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. κι έχουν πλήρη φάκελο ανεξαρτήτως αν θα λάβουν voucher ή όχι  θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν δωρεάν στις Δομές της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

 «Την Τρίτη 30 Αυγούστου 2022 θα ανακοινωθούν τα οριστικά αποτελέσματα των παιδιών που θα λάβουν το voucher, το οποίο και θα εξασφαλίσει την φιλοξενία τους σε κάποιο από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης. Μετά από απόφαση του Δημάρχου Σερρών κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη τα παιδιά που ήδη φιλοξενούνται στα δημοτικά Κ.Δ.ΑΠ., καθώς και αυτά που έχουν κάνει την αίτησή τους σε αυτά κι έχουν πλήρη φάκελο, αλλά δεν θα πάρουν το voucher θα φιλοξενηθούν δωρεάν στις Δομές των Κ.Δ.ΑΠ. και Κ.Δ.ΑΠ. ΜΕΑ της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. μέχρι την κάλυψη όλων των διαθέσιμων θέσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παλάζη.

Ταυτόχρονα η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών κ. Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη  τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή του κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη αποφάσισε να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις των εκπαιδευτών των Κ.Δ.ΑΠ. και Κ.Δ.ΑΠ. ΜΕΑ της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. , προκειμένου να εξασφαλιστεί το απαραίτητο προσωπικό για την άρτια λειτουργία τους. Το θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε από την 1η Σεπτεμβρίου 2022  όλοι οι εκπαιδευτές να βρίσκονται στις θέσεις τους, για να ξεκινήσει ομαλά η νέα σχολική χρονιά.