Ενθουσίασαν το κοινό της Βισαλτίας γνωστοί Djs

Με επιτυχία συνεχιστήκαν για 4η ήμερα οι  εκδηλώσεις του 40ου Φεστιβάλ Πολιτισμού «Γερακίνεια 2022». Το βραδύ της Πέμπτης 1 Σεπτεμβρίου, την σκυτάλη πήραν οι γνωστοί  Djs, HARRIS DELLIS, MR DIKO και DJ RIGAS, διασκεδάζοντας το κοινό και ανεβάζοντας το κέφι στα ύψη.

Μαζί τους και η Σοφιάννα Αβραμάκη από το Survivor η οποία φωτογραφήθηκε  με όλους και  έστειλε το δικό της μήνυμα στα παιδιά για τα οφέλη του αθλητισμού στην ζωή των ανθρώπων.

Τα παιδιά «ζωγραφίζουν» την παράδοση

Το απόγευμα της Πέμπτης δεκάδες παιδιά συμμετείχαν στις εικαστικές δραστηριότητες στην πλατεία του Δημαρχείου στην Νιγρίτα, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου. Οι μικροί μας φίλοι άφησαν την φαντασία τους ελεύθερη για να δημιουργήσουν ξεχωριστές ζωγραφιές και κατασκευές. Χρωμάτισαν υφασμάτινες τσάντες με θέμα το πηγάδι της Γερακίνας και έφτιαξαν όμορφα βραχιολάκια, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτών των ΚΔΑΠ του Δήμου Βισαλτίας, τα οποία και πήραν ως δώρα για την συμμετοχή τους στην εκδήλωση.

Στην συνέχεια στη σκηνή του Φεστιβάλ ξεσήκωσαν το κοινό με τη μουσική και τον ρυθμό τους τα τμήματα μοντέρνου χορού των ΚΔΑΠ Νιγρίτας και Τερπνής, παρουσιάζοντας ένα μέρος της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στις δομές του δήμου και συγκεκριμένα στον τομέα ψυχαγωγίας και άθλησης των παιδιών, με την χοροδιδάσκαλό τους κα Στέλλα Ξοβέρη. Η εκδήλωση έκλεισε με πρόγραμμα μοντέρνου χορού από το παιδικό και εφηβικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Νιγρίτας «Η Γερακίνα».  Γονείς και φίλοι των παιδιών απόλαυσαν τους μικρούς χορευτές σε μοντέρνους ρυθμούς χιπ χοπ και zumba.

Το 40ο Φεστιβάλ Πολιτισμού «ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΑ 2022», διοργανώνει ο Δήμος Βισαλτίας σε συνεργασία με το Δ.Η.Κ.Κ.Π.Π.Π.Α. και την Υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης) και του Υπουργείου Πολιτισμού. Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ3 και η ΕΡΤ Σερρών.