Με κάθε τρόπο προσπαθούν να αποφύγουν οι Ρώσοι πολίτες τη μερική επιστράτευση που κήρυξε στη χώρα ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Χθες το βράδυ το ουκρανικό δίκτυο NEXTA ανάρτησε φωτογραφία που φέρεται να δείχνει νεαρούς, ως επί το πλείστον Ρώσους, να προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα με τη Γεωργία.

Μποτιλιαρισμένοι με αυτοκίνητα και οι δρόμοι.

Η ανακοίνωση της άμεσης επιστράτευσης 300.000 εφέδρων, προκάλεσε φόβο ότι δεν θα επιτραπεί σε άνδρες που είναι σε μάχιμη ηλικία να φύγουν από τη Ρωσία.

Το αδιαχώρητο και στους δρόμους που οδηγούν στη Φινλανδία.

 

Την ίδια ώρα τα αεροπορικά εισιτήρια χωρίς επιστροφή, έχουν γίνει ανάρπαστα στη χώρα με την τιμή τους να εκτοξεύεται.

Ο φθηνότερος προορισμός τη στιγμή είναι το Ντουμπάι με την τιμή να κυμένεται στα στα 5 χιλιάδες ευρώ ανά εισιτήριο, ποσό που είναι περίπου πέντε φορές ο μέσος μηνιαίος μισθός στη Ρωσίας, σύμφωνα με το Google Data και το ειδησεογραφικό πρακτορείο RBK.

Επίσης τα πιο δημοφιλή λήματα αυτή τη στιγμή στη μηχανή αναζήτησης της Google είναι πλέον «πώς να φύγεις από τη Ρωσία» και «πώς να σπάσεις το χέρι σου».

Παράληλλα, τουλάχιστον 1.026 άτομα συνελήφθησαν χθες Τετάρτη κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά της μερικής επιστράτευσης, σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Σύμφωνα με την OVD-Info, οργάνωση που ειδικεύεται στην καταμέτρηση συλλήψεων, κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε τουλάχιστον 36 πόλεις της χώρας.

Πηγή: skai.gr