Τα νέα, δυστυχώς, δεν είναι καλά σήμερα (7/9) σχετικά με το σοκαριστικό ατύχημα στο Allou Fan Park.

Παρότι οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για τέσσερις ελαφρά τραυματίες, τα δεδομένα φαίνεται πως είναι διαφορετικά, καθώς τρία άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, με την κατάσταση των δύο να κρίνεται ως κρίσιμη!

Το ατύχημα φέρεται να συνέβη όταν εκτροχιάστηκε τρενάκι και οι επιβάτες εκσφενδονίστηκαν. Το λούνα παρκ, πάντως, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι δεν υπήρξε ποτέ εκτροχιασμός και δεν γνωρίζει τα ακριβή αίτια, που προκάλεσαν την πτώση. Στην ανακοίνωση, επίσης, σημειώνεται πως «τα παιδιά νοσηλεύονται χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο», αλλά, όπως προαναφέραμε, τα δεδομένα, πλέον, είναι διαφορετικά.

Κατά πληροφορίες, η πιο σοβαρή περίπτωση είναι αυτή μιας 22χρονης κοπέλας, που κρίθηκε αναγκαίο να της γίνει εισαγωγή σε μονάδα εντατικής θεραπείας διασωληνωμένη, λόγω της κάκωσης, που έχει υποστεί στον θώρακα, ένα αγόρι είναι στην χειρουργική κλινική με ρήξη στην σπλήνα, ενώ μία ακόμα 22χρονη είναι στη νευροχειρουργική λόγω διάσεισης που υπέστη. Το τέταρτο άτομο έχει πάρει ήδη εξιτήριο.

Η ανακοίνωση του Allou Fan Park:

«Σε ό,τι αφορά το συμβάν που σημειώθηκε χθες το βράδυ, στο πάρκο ψυχαγωγίας Allou! Fun Park, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η διοίκηση του πάρκου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή κοντά στα παιδιά που τραυματίστηκαν, ευτυχώς χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο, και τους εύχεται ολόψυχα περαστικά. Με βάση το πρωτόκολλο ασφαλείας του πάρκου κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό μερίμνησε για τις πρώτες βοήθειες μέχρι να μεταβούν οι τραυματίες σε μονάδα υγείας.

Σχετικά με τα όσα γράφτηκαν στον τύπο για το περιστατικό, θα θέλαμε να βεβαιώσουμε ότι ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός βαγονιού, ενώ η στάθμη του νερού ήταν επαρκής για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού. Το εν λόγω παιχνίδι, όπως και όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park, φέρει όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις ασφαλείας ενώ διαθέτει αυτοματισμούς ειδοποίησης σφάλματος. Αμέσως μετά το περιστατικό, το τεχνικό τμήμα του πάρκου επιβεβαίωσε ότι το παιχνίδι λειτουργεί χωρίς κανένα σφάλμα, αλλά προληπτικά αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας του.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πτώση των παιδιών σε παράπλευρο θάμνο, αλλά βρισκόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους για να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες του συμβάντος.

Με δεδομένο ότι στις χιλιάδες ώρες λειτουργίας του συγκεκριμένου παιχνιδιού, παρόμοιο περιστατικό δεν έχει ξανασυμβεί, είναι πραγματικά άξιο απορίας πως -αν και το βαγόνι ήταν στη θέση του- τα παιδιά βρέθηκαν εκτός βαγονιού.

Απόλυτη προτεραιότητα της διοίκησης του πάρκου είναι η ασφάλεια των επισκεπτών του. Για το λόγο αυτό όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park συντηρούνται τακτικά, φέρουν πρόσφατες πιστοποιήσεις από την TUV Hellas για την ασφαλή λειτουργία τους, ενώ έλεγχοι ομαλής κι εύρυθμης λειτουργίας τους γίνονται καθημερινά από έμπειρο τεχνικό προσωπικό, πριν την έναρξη του πάρκου και την είσοδο των επισκεπτών.

Στα 20 χρόνια παρουσίας μας στο χώρο της ψυχαγωγίας, είναι πρώτη φορά που ένα τέτοιο περιστατικό λαμβάνει χώρα και λυπούμαστε πραγματικά για αυτό. Στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά που τραυματίστηκαν και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση».

πηγή: https://www.sport-fm.gr/article/epikairotita/Allou-Fan-Park-se-sobari-katastasi-telika-duo-traumaties/4322800