Έχουν περάσει περίπου 40 χρόνια χρόνια από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε το τραγούδι «Σ’ αγαπάω μ’ ακούς» με τη φωνή του Σερραίου ερμηνευτή Γιώργου Σαλαμπάση, όμως υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της δεκαετίας του ’80. Έγινε αμέσως σουξέ και σλόγκαν του κοινού, ενώ χρησιμοποιήθηκε σε επιθεωρήσεις, ταινίες κλπ.

Ο Γιώργος Σαλαμπάσης είδε τις…. μετοχές του να «εκτοξεύονται» στο μουσικό χρηματιστήριο κι έγινε πρώτο όνομα στα νυχτερινά κέντρα.

Ο Γιώργος Σαλαμπάσης, μιλώντας πριν από λίγα χρόνια στην Τεριάννα Παππά και την Espresso αναφέρθηκε- μεταξύ άλλων- και στην ιστορία που κρύβεται πίσω από το μεγάλο σουξέ:
«Είμαι πλέον στην Αθήνα και τραγουδάω, σ’ ένα μαγαζί που το γέμιζα μόνος μου. Μου άρεσε ο Πάριος και έλεγα καλά τα τραγούδια του. Ένα βράδυ, λοιπόν, έχω δημιουργήσει ατμόσφαιρα με χαμηλό φωτισμό πάνω στην πίστα και τραγουδώ το «Λυπήσου με», που ακόμα και σήμερα, όταν το λέω, δακρύζω, τα δίνω όλα. Σηκώνεται ένα ζευγάρι να χορέψει, αλλά αυτό δεν το είχα υπολογίσει τραγουδώντας το συγκεκριμένο κομμάτι… Τσαντίζομαι, κάτι που σπάνια μου συμβαίνει, γυρνάω στην ορχήστρα και λέω: «Κόφτε το». Και μπαίνω στα καμαρίνια. Τότε έρχεται ένας κύριος (σ.σ.: ο Θεόδωρος Άγγελος) να μου ζητήσει τον λόγο και πάνω στη συζήτηση μου λέει ότι γράφει στίχους. Την επόμενη μέρα μού έφερε στο σπίτι το «Σ’ αγαπάω, μ’ ακούς» και μου άρεσε. Το έστειλα στον σύνθετη Νίκο Μπαξεβάνη, που έγραψε τη μουσική. Ο ιδιοκτήτης της δισκογραφικής, πριν ακόμη κυκλοφορήσει το κομμάτι, μου είπε: «Τώρα θα σου κάνω τον χρυσό δίσκο». Και έγινε χρυσός!».

Σ’ αγαπάω, μ’ ακούς; – Γιώργος Σαλαμπάσης
Στίχοι: Θεόδωρος Άγγελος – Μουσική: Νίκος Μπαξεβάνης

Πηγή: ogdoo.gr