Ο Γιάννης Μπέζος δεν κάνει ποτέ εκπτώσεις στην άποψη, που εκφράζει κατά καιρούς, με τον ίδιο να ρίχνει τα «καρφιά» του, εμμέσως, και στον Αντώνη Κανάκη, όπως είχε κάνει πρόσφατα και η Σία Κοσιώνη.

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε πρόσφατα για πολλά σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή Ελένη. Ο σπουδαίος ηθοποιός είπε πολύ συγκεκριμένα πράγματα για τις σημερινές ελληνικές σειρές, συγκρινόμενες μάλιστα με κάποιες παλιές.

Τα λόγια του… που τσακίζουν για την τηλεόραση

«Η τηλεόραση θέλει τόλμη, γιατί είναι συντηρητική. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε ξένες παραγωγές πολλά θέματα να μην μας ενοχλούν αλλά όταν γίνονται στη γλώσσα μας μάς ενοχλούν. Πρέπει να σταματήσουν να μας ενοχλούν γιατί δείχνουν ότι είμαστε αρχοντοχωριάτες. Υπάρχουν θέματα πολλά που ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία, τα βλέπετε καθημερινά στις ειδήσεις τι γίνεται, με τα οποία δεν καταπιανόμαστε. Είμαστε ακόμα στον αστερισμό του χωριού.

Οι Απαράδεκτοι είχαν ξεχωριστό ενδιαφέρον, δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Αυτή η επιτυχία που κατέγραψαν είναι επειδή στην εποχή του ήταν παράξενο. Πριν βγει στον αέρα δεν ήταν και όλοι ενθουσιασμένοι. Μην κοιτάτε εκ των υστέρων που είναι όλοι φαν. Αυτά γίνονται με επιμονή, απενεχοποιημένα και με καθαρή παιδική ματιά. η σειρά αυτό είχε. Το κείμενο της Δήμητρας ήταν εκπληκτικό.

Η γλώσσα είναι συντηρητική, είναι γεροντίστικα πράγματα αυτά. Βλέπω σειρές που έπαιζα πριν από 20 χρόνια και είναι πολύ πιο τολμηρές. Τώρα λένε αυτό δεν μπορούμε να το βάλουμε, μιλάμε για γελοία πράγματα. Είναι αστειότητες αυτά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπέζος.

Στην ερώτηση για αυτά που μπορούν να τον κάνουν να γελάσει, ο Γιάννης Μπέζος απάντησε για αυτά που σίγουρα δεν θα καταφέρουν να τον κάνουν να γελάσει. «Δεν θα γελάσω ποτέ αν δω κάποιον άνθρωπο και σκοντάψει και πέσει κάτω. Δεν το βρίσκω αστείο. Δεν γελάω με φάρσες, δεν μου αρέσουν, το θεωρώ εύκολο. Επίσης δεν γελάω αν σατιρίσει κάποιος τον πρόεδρο της κυβέρνησης ή τον αρχηγό της αντιπολίτευσης. Και αυτό το θεωρώ εύκολο», είπε.

Athensmagazine