Η επίσκεψη στον γιατρό δεν είναι ποτέ ευχάριστη διαδικασία, είτε πρόκειται για οδοντίατρο, είτε για ορθοπαιδικό https://www.grigoriosavramidis.gr/ , είτε για ενδοκρινολόγο, πόσο μάλλον για ένα παιδί. Αν πλησιάζει το ραντεβού του παιδιού σας στον γιατρό, ίσως σκέφτεστε τι μπορείτε να κάνετε για να γίνει αυτή η επίσκεψη πιο εύκολη. Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να κάνετε αυτή την διαδικασία πιο ανώδυνη.

 

Φέρτε λιχουδιές

 

Όση ώρα σας παίρνει η διαδρομή μέχρι τον γιατρό και η αναμονή στο λόμπι, το παιδί σας θα αγωνιά και θα στρεσάρετε. Ένας καλός τρόπος να του αποσπάσετε την προσοχή, είναι με το να φέρετε τις αγαπημένες του λιχουδιές. Μέχρι να φτάσει η ώρα της εξέτασης σίγουρα θα του έχει φτιάξει η διάθεση, ακόμα και αν το περιμένει σφράγισματα δοντιών ή αρθροσκόπηση ώμου https://www.grigoriosavramidis.gr/%CF%80%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CF%8E%CE%BC%CE%BF%CF%82/%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%8E%CE%BC%CE%BF%CF%85 .

 

Φέρτε τα αγαπημένα του παιχνίδια

 

Έχει το παιδί σας ένα αγαπημένο παιχνίδι με το οποίο είναι κολλητοί αχώριστοι; Αυτό το παιχνίδι πάρτε το μαζί σας στην επίσκεψη στον γιατρό. Είτε είναι λούτρινο αρκουδάκι, είτε είναι ρομποτάκι, είτε είναι κουκλάκι, θα βοηθήσει πάρα πολύ να το έχετε μαζί σας. Τα πάντα στα μάτια ενός παιδιού φαίνονται λιγότερο απειλητικά όταν έχουν τον καλύτερό τους φίλο μαζί και ποιος αποτελεί καλύτερο φίλο από το αγαπημένο του παιχνίδι;

 

Κρατήστε του παρέα

 

Σε τέτοιες στιγμές, πρέπει να αποτελείτε γερό στήριγμα για το παιδί σας, για να μην φοβηθεί. Να είστε πάντα δίπλα του και κατά την διάρκεια της αναμονής και της εξέτασης. Η παρουσία σας θα του δώσει σιγουριά και θα νιώσει ότι δεν έχει να αντιμετωπίσει αυτή την διαδικασία μόνο του.

 

Να δείχνετε ήρεμοι

 

Τίποτα δεν αναστατώνει ένα παιδί περισσότερο από το να βλέπει τον γονιό του αγχωμένο. Αν πάτε στον γιατρό και δείχνετε φοβισμένοι, το παιδί σας θα πάρει την εντύπωση ότι για να είστε τρομαγμένοι, θα πρέπει να είναι και το ίδιο τρομαγμένο. Τα παιδιά απορροφάνε την ενέργεια γύρω τους περισσότερο από τους ενήλικες, οπότε αν αισθανθούν ότι κάτι πάει λάθος, θα νιώσουν χίλιες φορές χειρότερα.

 

Να έχετε έτοιμες σημειώσεις

 

Όταν μπείτε στο γραφείο του γιατρού, να είστε έτοιμοι για έναν καταιγισμό από ερωτήσεις. Θα σας ρωτήσει τι συμπτώματα έχει παρουσιάσει το παιδί σας, τι έχει φάει τις τελευταίες μέρες, πόσο νερό έχει πιεί, αν έχει οτιδήποτε αλλεργίες, αν ανέβασε πυρετό και πολλά άλλα.

 

Για να μην σας πιάσουν απροετοίμαστους αυτές οι ερωτήσεις, βεβαιωθείτε ότι έχετε σημειώσει κάπου όλα τα συμπτώματα που έχει παρουσιάσει το παιδί σας, το ιατρικό ιστορικό του και ό,τι ερώτηση θέλετε να ρωτήσετε τον γιατρό.