Οι λευκές συσκευές ενός σπιτιού είναι κάτι πολύ περισσότερο από απαραίτητες, προκειμένου αυτό να χαρακτηριστεί ως βιώσιμο. Μια απρόσμενη βλάβη ή ακόμη χειρότερα το οριστικό τέλος της ζωής μιας από αυτές, μπορεί να προκαλέσει έντονη διαταράσσει την ομαλή καθημερινότητα και μπορεί να δημιουργήσει έντονη αναστάτωση και άγχος αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα και επαρκώς.

Στο serraikanea.gr θα μπορούσαμε ωστόσο να πούμε ότι υπάρχει μια άτυπη κατάταξη ανάμεσα στη σπουδαιότητά τους που καθορίζει και την αναγκαιότητα της επισκευής ή της αντικατάστασης. Θα λέγαμε ότι το πλυντήριο μπαίνει στην τελευταία θέση, ενώ το ψυγείο συναγωνίζεται με την κουζίνα, και ο νικητής ίσως είναι διαφορετικός για τον καθένα, ανάλογα με τις προσωπικές του ανάγκες.

Ποιες είναι οι ενδείξεις που πρέπει μας ανησυχήσουν ώστε να αναζητήσουμε έναν τεχνικό για επισκευές ψυγείων από arximastoras.gr, για να αποφύγουμε περισσότερο άβολες καταστάσεις;

 • Αρχικά, προκειμένου να κάνουμε λόγο για κάποια μηχανική βλάβη, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε όλους τους κανόνες συντήρησης, και δεν κάνετε κακή χρήση του ψυγείου σας. Δηλαδή, ότι η θερμοκρασία είναι σωστά ρυθμισμένη ανάλογα με το πλήθος των τροφίμων, αλλά ταυτόχρονα ότι δεν το υπεργεμίζετε, και δεν μπλοκάρετε κάποιον αεραγωγό. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγεται η απευθείας ψύξη ζεστού φαγητού, να μην αφήνετε για ώρα ανοιχτή την πόρτα, και φυσικά να μην αμελείτε το τακτικό καθάρισμα και κυρίως την απόψυξη.
  Όλα αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε αλλοιώσεις του φαγητού και συνεπώς να επηρεάσουν την υγεία σας, χωρίς όμως να είναι θέμα λειτουργικότητας.

 

 • Αν τα τρόφιμα δεν διατηρούνται κρύα, ή παρατηρήσετε διακυμάνσεις στη θερμοκρασία, ίσως υπάρχουν προβλήματα με τον ανεμιστήρα ή το θερμοστάτη.
  Αντίθετα, αν παχύ στρώμα πάγου εξακολουθεί να συσσωρεύεται τακτικά στην κατάψυξη παρά τη δική σας απόψυξη, ενδέχεται να υπάρχει βλάβη στο αντίστοιχο σύστημα.

 

 • Δυνατοί και περίεργοι ήχοι, η αλήθεια είναι πως δεν είναι καλές ενδείξεις.
  Συνήθως, θα ακούσετε ένα παρατεταμένο βουητό, ή ένα έναν ήχο που θυμίζει κροτάλισμα.

 

 • Αν το σύστημα απόψυξης έχει βουλώσει, τότε μέσα στο ψυγείο σας και συγκεκριμένα στο σημείο από όπου θα έπρεπε να διαφεύγει το νερό, θα έχει σχηματιστεί μια υποτυπώδης λιμνούλα. Αν αυτό το πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί, δεν αποκλείεται να υπάρξουν διαρροές εκτός του ψυγείου, με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημιά στο πάτωμα ή ακόμη χειρότερα να έχετε οι ίδιοι κάποιο ατύχημα.

 

 • Τέλος, αρκετά προφανές είναι ότι συντρέχει λόγος ανησυχίας αν το ψυγείο δεν ανάβει καν, όμως σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει πρώτα να εξεταστεί ότι δεν υπάρχει κάποια βλάβη στην παροχή του ρεύματος, και το τροφοδοτικό κι έπειτα στα ηλεκτρολογικά και μηχανικά εξαρτήματα του ψυγείου.