Η διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ της εργασίας και του αθλητισμού, μπορεί να είναι πρόκληση, ειδικά αν έχετε μια απαιτητική δουλειά ή ένα αυστηρό πρόγραμμα προπόνησης. Ωστόσο, με τη σωστή νοοτροπία και με μερικές βασικές τακτικές, είναι δυνατόν να επιτύχετε την ισορροπία μεταξύ των επαγγελματικών και των αθλητικών σας υποχρεώσεων. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε μερικές συμβουλές, για το πώς να εξισορροπήσετε τη δουλειά σας και τον αθλητισμό.

 

Δώστε προτεραιότητες και προγραμματίστε

 

Το πρώτο βήμα για την εξισορρόπηση της εργασίας σας και του αθλητισμού, είναι η να θέσετε προτεραιότητες και να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα.

 

Ξεκινήστε εντοπίζοντας τις πιο σημαντικές επαγγελματικές σας και αθλητικές σας υποχρεώσεις, και στη συνέχεια δημιουργήστε ένα πρόγραμμα, που να εξυπηρετεί και τους δύο τύπους υποχρεώσεων.

 

Να είστε ρεαλιστές, σχετικά με το χρόνο και την ενέργεια που μπορείτε να διαθέσετε σε κάθε δραστηριότητα, και να υπολογίζετε κάποιο χρόνο για ξεκούραση και για χαλάρωση.

 

Αξιοποιήστε το χρόνο σας με σύνεση

 

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορισμένες απλές στρατηγικές, όπως η πολυδιεργασία ή η αξιοποίηση του χρόνου μετακίνησης προς όφελός σας.

 

Για παράδειγμα, μπορείτε να ακούτε podcasts ή ομιλίες που σας δίνουν κίνητρα, ενώ μετακινείστε προς τη δουλειά ή προς τις προπονήσεις σας.

 

Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει, να παραμείνετε παρακινημένοι και συγκεντρωμένοι στους στόχους σας.

 

Αξιοποιήστε τα διαλείμματα του μεσημεριανού σας γεύματος

 

Εάν έχετε ένα πολυάσχολο πρόγραμμα εργασίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα διαλείμματα του μεσημεριανού σας γεύματος, για να στριμώξετε στο πρόγραμμά σας μια γρήγορη προπόνηση.

 

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον χρόνο για να περπατήσετε, ή για να κάνετε διατάσεις, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε δραστήριοι και γεμάτοι με ενέργεια, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

 

Διατηρήστε ένα καλό πρόγραμμα ύπνου

 

Ο επαρκής ύπνος, είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ της εργασίας σας και του αθλητισμού.

 

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα ενέργειάς σας και την παραγωγικότητά σας, καθώς και την αθλητική σας απόδοση.

 

Φροντίστε να δίνετε προτεραιότητα στον ύπνο σας και να στοχεύστε σε τουλάχιστον επτά ώρες ύπνου κάθε βράδυ.

 

Αν είστε άτομα που προπονήστε συστηματικά, τότε είναι σίγουρο ότι χρειάζεται να κάνετε κάποιες προσαρμογές στην ζωή σας. Για αυτό, μπορεί να σας φανεί χρήσιμο, να καταναλώνετε κάποια πρωτεΐνη https://mednatural.gr/blog/%CE%B1%CE%B8%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B5%CE%90%CE%BD%CE%B7-2021/, όπως είναι η πρωτεΐνη ορού γάλακτος https://mednatural.gr/blog/%CE%B1%CE%B8%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/kaliteri-proteinh-whey/