Το να διαλέξετε ποιος θα είναι ο νονός του παιδιού σας, είναι από τα πιο βασικά πράγματα που πρέπει να κάνετε, πριν από την βάπτισή του. Πως θα πάρετε όμως μία τόσο σοβαρή απόφαση; Στην συνέχεια θα βρείτε κάποιες συμβουλές, για να διαλέξετε τον νονό του παιδιού σας.

 

Κάντε μία λίστα με υποψήφιους

 

Πρώτα από όλα, πρέπει να κάνετε μία λίστα, με τα άτομα που έχετε υπόψιν για τον ρόλο του νονού.

 

Είναι καλό δίπλα από κάθε όνομα που γράφετε, να σημειώνετε μερικά αρνητικά και μερικά θετικά για τον καθένα. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε μία πολύ πιο καθαρή εικόνα, για το τι επιλογές έχετε.

 

Στην συνέχεια, μπορείτε να σβήνετε τα ονόματα τον ατόμων που θεωρείτε ότι δεν είναι τόσο κατάλληλα, ώστε να γίνουν οι νονοί του παιδιού σας. Στο τέλος, θα μείνετε μόνο με ένα όνομα, το οποίο θα ανήκει στο πιο κατάλληλο άτομο, για τον ρόλο του νονού του παιδιού.

 

Διαλέξτε κάποιον συγγενή

 

Η εύκολη λύση, είναι να διαλέξετε κάποιον συγγενή. Είναι πολύ συνηθισμένο, να γίνεται νονός κάποιος αδελφός ή κάποια αδελφή των γονέων.

 

Με αυτόν τον τρόπο, θα είστε αρκετά πιο σίγουροι πως ο νονός του παιδιού σας θα παραμείνει παρόν στην ζωή του και στο μεγάλωμά του. Εξάλλου είναι αρκετά πρακτικό, το να είναι κανείς και νονός και θείος ταυτόχρονα για ένα παιδί.

 

Διαλέξτε κάποιον με τον οποίο έχετε καλές σχέσεις

 

Το πιο σημαντικό από όλα, είναι ο νονός του παιδιού σας να είναι ένας άνθρωπος, με τον οποίον τα πηγαίνετε καλά.

 

Είτε πρόκειται για τον αδελφό σας ή για κάποιον καλό σας φίλο, αυτά τα κοντινά σας άτομα συνήθως αποτελούν τους καλύτερους νονούς.

 

Θα είναι δύσκολο για το παιδί να μην βλέπει τον νονό του συχνά, επειδή δεν έχετε καλές σχέσεις ή γιατί έχετε μαλώσει μαζί του. Διαλέξτε κάποιο άτομο, που πιστεύετε ότι θα μείνει σχετικό στην ζωή σας για πολλά χρόνια ακόμα.

 

Διαλέξτε κάποιον που τα πάει καλά με το παιδί σας

 

Κάποιοι άνθρωποι, τα πάνε καλύτερα με τα παιδιά από ό,τι άλλοι. Είναι καλό να αναρωτηθείτε ποιος από τους υποψήφιους νονούς, είναι διατεθειμένος να φυλάξει το παιδί σας μία μέρα που λείπετε, να καθαρίσει τα ρούχα του παιδιού με τα καλύτερα βρεφικά απορρυπαντικά και γενικά να περάσει χρόνο με το παιδί και να βοηθήσει στην ανατροφή του.