Πολιτικη

Μάρκος Μπόλαρης: «Όχι» στο «Βόρεια Μακεδονία», αυτό προϋποθέτει και «Νότια» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

«Περίμενα τόσο κόσμο στο συλλαλητήριο», είπε...

«Όχι» στο όνομα «Βόρεια Μακεδονία» που είναι μεταξύ όσων συζητώνται για τα Σκόπια, βάσει πληροφοριών, λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκος Μπόλαρης, μέσω του ΘΕΜΑ 104,6. Ένα τέτοιο όνομα, επισήμανε ο ίδιος, προϋποθέτει και ότι υπάρχει «Νότια Μακεδονία» και αυτό προκαλεί προβλήματα.

Ο κύριος Μπόλαρης απέρριψε και το όνομα «Βαρντάρσκα», καθώς όπως εξήγησε από εκεί προέκυψαν τα προβλήματα με τα Σκόπια, ήδη από την περίοδο της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας.

Σχολιάζοντας το συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη, δήλωσε ότι περίμενε τόσο κόσμο και μάλιστα χαρακτήρισε τους ομιλητές «κατώτερους» του πλήθους αυτού που συγκεντρώθηκε. 
Τα ακραία στοιχεία που υπήρξαν στην Θεσσαλονίκη δεν χαρακτήρισαν την συγκέντρωση, υποστήριξε, διαφωνώντας με προσεγγίσεις τύπου Πολάκη ή του επίσημου ΣΥΡΙΖΑ, φέρνοντας ως παράδειγμα το ότι «όταν κάνουμε αντιφασιστική διαδήλωση πάντοτε στο τέλος υπάρχουν 200-300 που κάνουν επεισόδια, αλλά δεν χαρακτηρίζουν αυτοί την συγκέντρωση».

Η ονομασία των Σκοπίων θα πρέπει να προκύψει από έναν ειλικρινή συμβιβασμό με αμοιβαίο σεβασμό και αυτό είναι το ζητούμενο, είπε ο κύριος Μπόλαρης, τονίζοντας πως «οι Σκοπιανοί έχουν δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού, αλλά χωρίς να θίγει τον δικό μας».

Οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να ανακοινωθούν και να υπάρξει συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων και η διαχείριση από πλευράς Ελλάδας πρέπει να είναι τέτοια που να αποκλείει παιχνίδια σε βάρος μας, πρόσθεσε.

Για να ακούσετε τη συνέντευξη, κάντε κλικ εδώ.

Πηγή: protothema.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.

smart search

Ο Καιρός

Cloudy

14°C

Σέρρες

Cloudy

Humidity: 82%

Wind: 6.44 km/h

  • 22 Oct 2018

    Mostly Cloudy 20°C 10°C

  • 23 Oct 2018

    Mostly Cloudy 21°C 10°C