Πολιτικη

Εκδήλωση Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής» με θέμα τη διεθνή ασφάλεια - ΦΩΤΟ

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων «Ευρώπη» του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» στη Φιλοθέη, πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 2016 η ομιλία-συζήτηση του πρύτανη της Σχολής Φλέτσερ του Πανεπιστημίου Ταφτς στη Βοστώνη, Τζέιμς Σταυρίδη, με θέμα τη διεθνή ασφάλεια...

Ο πρύτανης Σταυρίδης υπήρξε ναύαρχος του Αμερικανικού Ναυτικού και Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής του ΝΑΤΟ και συνεχίζει να συμμετέχει ενεργά στο δημόσιο διάλογο περί ασφάλειας τόσο στις ΗΠΑ όσο και διεθνώς.
Τον πρύτανη Σταυρίδη προλόγισε ο Κώστας Καραμανλής, βουλευτής Ν. Σερρών.

Ο κ. Σταυρίδης αφού σημείωσε την ελληνική του καταγωγή και τη γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας, επισήμανε ως πρόκληση πρώτης προτεραιότητας για τη διεθνή σταθερότητα τη διατήρηση και την ενίσχυση της ενότητας της Ευρώπης που σήμερα δοκιμάζεται από τη μεταναστευτική κρίση.

Για τον κ. Σταυρίδη, η Ευρώπη παραμένει ένας οικονομικός γίγαντας με τεράστιες διπλωματικές και στρατιωτικές δυνατότητες και ο πιο σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ διεθνώς αφού μαζί μοιράζονται κοινές αξίες και συμφέροντα. Η ευρω-αμερικανική συνεργασία όπως εκφράζεται από το ΝΑΤΟ αποτελεί τον βασικό σταθεροποιητικό πυλώνα του διεθνούς συστήματος. Ο κ. Σταυρίδης τόνισε χαρακτηριστικά ότι οι ΗΠΑ θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για την αποφυγή ενός Brexit όπως έκαναν πρόσφατα για την αποφυγή ενός Grexit.

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.

Ο Καιρός

Cloudy

3°C

Σέρρες

Cloudy

Humidity: 54%

Wind: 19.31 km/h

  • 04 Jan 2019

    Snow Showers 3°C 1°C

  • 05 Jan 2019

    Mostly Cloudy 2°C -4°C