Πολιτικη

Κώστας Καραμανλής: Η λύση στο ζήτημα της πΓΔΜ πάει να σαλαμοποιηθεί

«Η ενημέρωση που είχαμε από τον κ. Νίμιτς δεν αμβλύνει, αλλά ενισχύει τις ανησυχίες μας» δήλωσε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», σχετικά με την προοπτική οι διαπραγματεύσεις με την πΓΔΜ να καταλήξουν σε συμφωνία...

«Η θέση μας, την οποία είπαμε και στον διαμεσολαβητή, είναι απόλυτα ξεκάθαρη: Ο φόβος που έχουμε είναι ότι η λύση για το σκοπιανό ζήτημα πάει να σαλαμοποιηθεί. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει αυτή η λύση να είναι συνολική, ενιαία και αδιαίρετη και ότι πρώτον θα πρέπει να εξαλείψει κάθε μορφή αλυτρωτισμού από τη γειτονική χώρα, δεύτερον να υπάρξει μία αποδεκτή ονομασία και τρίτον η υιοθέτησή της να είναι για όλες τις χρήσεις και από όλους. Εάν δεν δούμε τη συμφωνία στην ολότητά της έχω την εντύπωση ότι δεν θα εξυπηρετήσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα» εξήγησε ο βουλευτής.

Ερωτηθείς εάν η θέση της ΝΔ, όπως την παρουσίασε ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος, για μία «αποδεκτή από τους Έλληνες ονομασία», μπορεί να ερμηνευτεί ως αίτημα για δημοψήφισμα διευκρίνισε: «Σε καμία περίπτωση. Εμείς ποτέ δεν ήμασταν το κόμμα που θεωρούμε ότι πρέπει να βγαίνουμε και να ζητάμε δημοψηφίσματα. Αυτά τα λέει ο κ. Καμμένος το πρωί και τα παίρνει πίσω το βράδυ. Καλό είναι όταν συζητάμε για τόσο σημαντικά θέματα να είμαστε όλοι πάρα πολύ προσεκτικοί στον δημόσιο λόγο μας και αυτό κάνει η ΝΔ».

Σχολιάζοντας διαφορετικές τοποθετήσεις εντός της ΝΔ για το ζήτημα της πΓΔΜ ο κ. Καραμανλής παρατήρησε: «Δεν κυβερνά η αντιπολίτευση, η κυβέρνηση έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχει τον υπουργό Άμυνας και τον υπουργό Εξωτερικών σε εντελώς διαφορετικές γραμμές. Εμείς αντιμετωπίζουμε το θέμα με απόλυτη σοβαρότητα κι έχω την εντύπωση ότι το ίδιο πρέπει να κάνει και η κυβέρνηση, αλλά δυστυχώς τα δείγματα γραφής, τα οποία έχουμε αυτές τις ημέρες, δεν οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα».

Ερωτηθείς εάν προτίθεται να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Κυριακή στην Αθήνα ο βουλευτής της ΝΔ επισήμανε πως «το ζήτημα δεν είναι αν θα συμμετέχουν πολιτικοί στο συλλαλητήριο, καθώς τα συλλαλητήρια γίνονται για να υπάρχει πολύ μεγάλη συμμετοχή από τον λαό και τους πολίτες».

Πηγή: amna.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.