Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτικη

Σέρρες: Ξέχασε το θέμα της διεκδίκησης των Στρατοπέδων η δημοτική αρχή;

Ει ς   υ γ ε ί αν  τ ου   κ ο ρ ό ι δ ου πίνει η πολιτεία

Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου

Άξιο απορίας είναι  το γεγονός  της πλήρους απουσίας  από την τοπική πολιτική ατζέντα  του θέματος της παραχώρησης, στο Δήμο Σερρών,  των Στρατοπέδων. Αξιοσημείωτη  και η σχετική σιωπή των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Να θυμίσουμε ότι , επί δημαρχιακής θητείας του Π. Αγγελίδη προχώρησε  και ολοκληρώθηκε η όλη διαδικασία, μέχρι και της δημοσίευσης   στην εφημερίδα της κυβέρνησης (ΦΕΚ)  της πολεοδόμησης των στρατοπέδων, που αποτελούσε προϋπόθεση για την παραχώρησή τους  στη τοπική κοινωνία.

Δηλαδή ο Δήμος Σερρών, με αυτή την διαδικασία αναβάθμισε και έδωσε οικοπεδική αξία στα στρατόπεδα, με ανταλλάγματα τα οποία τελικά δεν αποδόθηκαν στους πολίτες , όπως όριζε η αρχική συμφωνία  με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η συμφωνία προέβλεπε την παραχώρηση 45 πολεοδομημένων στρεμμάτων στον στρατό και 250 στρεμμάτων στον Δήμο Σερρών , από τα δύο στρατόπεδα Εμμανουήλ Παπά και Παπαλουκά και  υπογράφτηκε, αρχικά  (2012), από τον τότε υπουργό κ. Αβραμόπουλο. Ακολούθησαν όλες οι συμφωνηθείσες διαδικασίες μέσα από δημοτικές ενέργειες , στο  ΥΠΕΚΑ ( την πολεοδόμηση, την σήκωσε στις πλάτες του ο τότε αντιδήμαρχος Παύλος Μυστακίδης – δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ) και απέμεινε η τελική υπογραφή από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας .

Υποσχέσεις είχαν δοθεί στη Βουλή ( από τον τότε υπουργό κ. Καμμένο)  ότι μόνο  στο Δήμο Σερρών θα υλοποιηθεί η παραχώρηση,  διότι είναι ο μόνος Δήμος που ωρίμασε το θέμα.

Είναι συνεπώς απορίας άξιο  πως   η σημερινή δημοτική αρχή , που είναι φίλα προσκείμενη στην κυβέρνηση , δεν συνεχίζει τη διαδικασία  ώστε να περιέλθει μεγάλη έκταση , που εφάπτεται  στον αστικό ιστό , στον Δήμο Σερρών.

Επισημαίνουμε ότι με τη ΜΗ υλοποίηση της συμφωνίας , δεν αίρεται η πολεοδόμηση των στρατοπέδων , άρα υπάρχει μονομερής τήρηση των όρων και ωφέλεια του στρατού , χωρίς απόδοση στον Δήμο τα συμφωνηθέντα. (Εις υγείαν  του κορόιδου, του Δήμου Σερρών δηλαδή).

Εκτός αν γίνονται ενέργειες εν κρυπτώ και δεν θέλει να τις αποκαλύψει η δημοτική αρχή, στοχεύοντας να αποφύγει τα πολλά ανοικτά μέτωπα. Θέλει, ίσως, να κλείσει το ακανθώδες θέμα του οδοφωτισμού ( έρχεται προς ψήφιση στην οικονομική Επιτροπή τον Νοέμβριο) και μετά να ανοίξει αυτό το μεγάλο θέμα.

Πηγή: sertharros.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.