Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτικη

Σέρρες: Το μποστάνι που φροντίζουν οι μετανάστες «έκλεψε» το ενδιαφέρον του Υπουργού (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Ρεπορτάζ του Δημήτρη Κώττα για την ιστοσελίδα infonews24.gr

Τη δομή μεταναστών στην πόλη των Σερρών επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Μάνο Λογοθέτη και τον Βουλευτή Σερρών της ΝΔ Τάσο Χατζηβασιλείου.

Ο κ. Μηταράκης ξεναγήθηκε στους χώρους της δομής, ενώ ενημερώθηκε σχετικά με τη λειτουργία της από τη Διοικήτρια της δομής Δήμητρα Παναγιωτάκη.

Το μποστάνι που φροντίζουν οι μετανάστες «έκλεψε» το ενδιαφέρον του Υπουργού Μετανάστευσης, ο οποίος έκανε στάση για να δει τη δουλειά που κάνουν, ενώ ο ίδιος επεσήμανε ότι ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα οι αγρότες ζητούν συστηματικά από την Κυβέρνηση να υπογράφει χιλιάδες άδειες μετάκλησης εργατών γης.

«Είναι σημαντικό αυτοί που βρίσκονται ήδη εδώ να δουλέψουν για να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν στην αγροτική παραγωγή κι όχι μόνο. Πλέον παρατηρείται ανάγκη εργατικού δυναμικού και σε άλλες παραγωγικές δραστηριότητες» ανέφερε ο κ. Μηταράκης.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Υπουργός επισκέπτεται τις δομές φιλοξενίας της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών, να επιβλέψει τις περιφράξεις και να συζητήσει με το προσωπικό.

Πηγή: infonews24.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.