Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτικη

Σέρρες: Ομιλία του Λευτέρη Αβραμάκη στη Βουλή για το νέο ασφαλιστικό (ΒΙΝΤΕΟ)

«Αύξηση του δημοσίου χρέους και νέες φορολογικές επιβαρύνσεις για όλους φέρνει το ασφαλιστικό Χατζηδάκη»

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, σε ομιλία του στη Βουλή για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη.

Ο Βουλευτής υποστήριξε ότι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης υπήρξε μια πρωτοφανής ομολογία αποτυχίας αφού απομακρύνθηκε συνολικά η πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Υγείας και Προστασίας του Πολίτη που διαχειρίστηκαν τόσο την κρίση της πανδημίας και τα μέτρα όσο και τις πυρκαγιές.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται ακόμα και σήμερα να στηρίξει ουσιαστικά το ΕΣΥ και τα νοσοκομεία με το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και μεγεθύνει τα προβλήματα θέτοντας σε αναστολή χιλιάδες υγειονομικούς εν μέσω του τέταρτου κύματος πανδημίας. Θέτει σε αναστολή χιλιάδες εργαζόμενους που στήριξαν τη χώρα χωρίς καμία ενίσχυση και χωρίς τα αναγκαία μέσα προστασίας από την αρχή της πανδημίας. Αυτούς που χειροκροτούσε στα μπαλκόνια τους θέτει σε υποχρεωτική αργία άνευ αποδοχών. Η κυβέρνηση που άφησε εκτός πανεπιστημίων 30.000 νέους για να στηρίξει τα ιδιωτικά κολλέγια, που επιμένει να λειτουργούν τα σχολεία με αυξημένους μαθητές ανά τάξη και που επέβαλε μια μεταρρύθμιση εν μέσω πανδημίας κλείνοντας την πόρτα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και αφήνοντας καταξιωμένες σχολές χωρίς νέους φοιτητές. Που για πρώτη φορά διακόπτει τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους στερώντας από 120 χιλιάδες πολίτες την συμμετοχή τους στο μαζικό αθλητισμό και οδηγώντας στην ανεργία 1300 γυμναστές που απασχολούνται σε αυτά τα προγράμματα, που αφήνει σε αυτές τις συνθήκες εκτός παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ περίπου 83000 παιδιά.  Μια κυβέρνηση που παρακολουθεί την ακρίβεια σε καύσιμα, ενέργεια και βασικά προϊόντα να καλπάζει και να απειλεί την κοινωνική συνοχή, δεν παρεμβαίνει πιστή στο δόγμα ότι η αγορά θα αυτορυθμιστεί.

Με το σημερνό νομοσχέδιο η ΝΔ επιτίθεται σε ένα ακόμη πυλώνα του κοινωνικού κράτους, το δημόσιο αναδιανεμητικό ασφαλιστικό σύστημα που στηρίζεται στην αρχή της αλληλεγγύης των γενεών για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ιδιωτικών πολυεθνικών ασφαλιστικών εταιριών και των funds. Ένα ασφαλιστικό που θα έχει κόστος για τον ελληνικό λαό περίπου 78 δις ευρώ και θα επιβαρύνει το δημόσιο χρέος κατά 49% μετά το 2040 όταν και θα μειωνόταν αισθητά οι υποχρεώσεις εξυπηρέτησής του. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι το όποιο κόστος θα καλυφθεί από την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, σε μια περίοδο που ακόμα κανείς δεν μπορεί να αξιολογήσει το αποτύπωμα και τις συνέπειες της πανδημίας στη χώρα.  Ουσιαστικά η ΝΔ που επίσημα αρνείται ακόμα και την ύπαρξη αυτού του κόστους μετάβασης, ισχυρίζεται ότι η όποια ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας επιτευχθεί τις επόμενες δεκαετίες δεν θα αξιοποιηθεί για να βελτιωθεί η ζωή του ελληνικού λαού που για περισσότερο από μια δεκαετία τώρα βιώνει τις συνέπειες των κακών πολιτικών, της χρεοκοπίας και των Μνημονίων αλλά θα χρησιμοποιηθεί για να χρηματοδοτηθούν τα golden boys της ΝΔ, οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες και τα ξένα funds. Οι σημερινοί συνταξιούχοι θα κληθούν να πληρώσουν και πάλι μέσω της φορολογίας για τις συντάξεις τους, οι σημερινοί εργαζόμενοι θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν μέσα από τη φορολογία για τις συντάξεις των σημερινών και μελλοντικών συνταξιούχων. Όλοι αυτοί οι φορολογούμενοι που έχουν πληρώσει τις κακές πολιτικές στα ασφαλιστικά ταμεία, την απώλεια της περιουσίας τους στα χρηματιστήρια και στα PSI θα κληθούν για πολλοστή φορά να πληρώσουν μια αχρείαστη και επιβλαβή για δημόσιο συμφέρον μεταρρύθμιση. Αλλά και αυτοί που υποτίθεται ότι εξυπηρετούνται από αυτή τη μεταρρύθμιση, οι νέοι και οι μελλοντικοί εργαζόμενοι θα διαπιστώσουν ότι θα πληρώνουν τα ίδια χρήματα για να πάρουν μικρότερες επικουρικές συντάξεις και τις οποίες θα χρηματοδοτήσουν και δεύτερη φορά μέσω της φορολογίας, αφού η μοναδική εγγύηση είναι ότι τελικά θα πάρουν πίσω τις εισφορές που θα έχουν καταβάλλει μείον το δυσθεώρητο διαχειριστικό κόστος, από τα δημόσια ταμεία.   

Η ΝΔ που κατάφερε μέσα σε περίπου δύο χρόνια να μετατρέψει τα πλεονασματικά ασφαλιστικά ταμεία που παρέλαβε σε ελλειμματικά, συνεχίζει την εγκληματική της πολιτική σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και του ελληνικού λαού. Οι κατάπτυστες αυτές πολιτικές που πλήττουν συνεχώς τον κόσμο της εργασίας και τους συνταξιούχους θα ακυρωθούν με την ανάληψη της ευθύνης της διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Η ΝΔ είναι κοινωνικά και πολιτικά απομονωμένη. Τα συμφέροντα των λίγων που υπηρετεί δεν θα την κρατήσουν στην εξουσία και σύντομα οι δημοκρατικές διαδικασίες θα δώσουν διέξοδο στα αδιέξοδα που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική.

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.