Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτικη

Σέρρες: Σπάει το lockdown! - Ανοίγουν σχολεία, τουρισμός, μετακινήσεις μετά την εστίαση

Στην τελική ευθεία για την ολική άρση του lockdown μπαίνει η χώρα μετά και το σημερινό άνοιγμα της εστίασης.

Κυβέρνηση και ειδικοί ετοιμάζονται για τα επόμενα βήματα άρσης των περιορισμών, έχοντας συμμάχους την επιτυχή πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος αλλά και τη βελτίωση του καιρού.

Οι πρώτες ανάσες ελευθερίας ήρθαν σήμερα με το άνοιγμα της εστίασης στους εξωτερικούς χώρους και τη διεύρυνση του ωραρίου μετακίνησης των πολιτών μέχρι τις 11 μ.μ.

Υπενθυμίζεται ότι η εστίαση άνοιξε σήμερα με αυστηρά μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, ενώ το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων είναι μέχρι τις 10:45. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι, υπό προϋποθέσεις, το ωράριο των καταστημάτων εστίασης θα διευρυνθεί από τις 15 Μαΐου.

Τα επόμενα βήματα

Τη σκυτάλη μετά την εστίαση παίρνουν τα σχολεία. Γυμνάσια, δημοτικά και νηπιαγωγεία θα ανοίξουν ξανά στις 10 Μαΐου για να υποδεχθούν τους μαθητές, με ειδικά μέτρα, προκειμένου να μην ενισχυθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε προ ημερών στο iefimerida.gr ότι ο σχεδιασμός είναι όλα τα σχολεία να επαναλειτουργήσουν διά ζώσης από τη Δευτέρα 10 Μαΐου, «με το πολύτιμο εργαλείο των self test», ενώ παρουσίασε το σκεπτικό που οδήγησε στο «πράσινο φως» για το άνοιγμα όλων των μονάδων.

Πέντε μέρες αργότερα, το Σάββατο 15 Μαΐου, θα κάνει πρεμιέρα και ο τουρισμός, με τους επισκέπτες να πρέπει να επιδεικνύουν είτε αποδεικτικό εμβολιασμού είτε αρνητικό τεστ pcr 72 ωρών.

Με το άνοιγμα του τουρισμού, στις 15 Μαΐου, αναμένεται να απελευθερωθούν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες στη χώρα, ενώ έχει ήδη προαναγγελθεί και το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών. Την ίδια μέρα θα καταργηθεί πλήρως και η υποχρέωση αποστολής SMS για τις μετακινήσεις.

Πηγή: iefimerida.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.