Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτικη

Σέρρες, Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων: «Ο Αλέξανδρος Χρυσάφης δεν υλοποίησε την προεκλογική υπόσχεσή του»

Αραμπατζής Θεόδωρος

Επικεφαλής Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων :

 

« - Ο Κ. ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΧΕΣΗ

ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΤΑ 1/3 (33%)

 

-ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ

ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΠΟ 01-01-2022 ΑΥΞΗΣΗ ».

 

Ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων”, με αποκλειστικό σκοπό την ενημέρωση των δημοτών, σχετικά με την αναπροσαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΣ,  έχω να παραθέσω τα εξής:

 

1) Καταρχήν να θυμηθούμε την προεκλογική δέσμευση του κ. Χρυσάφη για το θέμα της μείωσης της τιμής του νερού. Ο κ. Χρυσάφης προεκλογικά είχε δεσμευτεί, ότι στις πρώτες 100 ημέρες θα μείωνε την τιμή του νερού κατά 1/3 (33%) στα χωριά. 

 

2) Μετά από 1,5 χρόνο σχεδόν η δημοτική αρχή αποφάσισε να μειώσει την τιμή του νερού κατά 17% στα χωριά και όχι κατά το 1/3 όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά και κατά 8% στην πόλη. Η δημοτική αρχή αποφάσισε αυτήν τη μείωση, μετά από σχεδόν 1,5 χρόνο, λόγω του γεγονότος ότι από 01-01-2021 μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων και με τα χρήματα που εξοικονομεί η ΔΕΥΑΣ από αυτήν τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών  μπορούσε να γίνει μείωση της τιμής του νερού στα χωριά κατά 17%. Αν δεν υπήρχε αυτή η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων δεν θα μπορούσε η δημοτική αρχή να προβεί στη μείωση κατά 17% της τιμής του νερού στα χωριά.

Οι προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Χρυσάφη για μείωση της τιμής του νερού κατά 1/3 στα χωριά ήταν απλώς υποσχέσεις υφαρπαγής της ψήφου των κατοίκων των χωριών, χωρίς να έχει υπάρξει προηγουμένως καμία έρευνα και τεκμηρίωση για την υλοποίηση της προεκλογικής αυτής υπόσχεσης.

Ο κ. Χρυσάφης δεν υλοποίησε την προεκλογική του υπόσχεση για μείωση της τιμής του νερού στα χωριά κατά 1/3 (33%).

 

3) Δυστυχώς η δημοτική αρχή τη μείωση αυτή του νερού στα χωριά κατά 17% προσπαθεί με προκλητικό τρόπο, που προσβάλλει τη νοημοσύνη των δημοτών, να την περάσει στους δημότες, ότι είναι μείωση κατά το 1/3 της τιμής του νερού, διότι προσθέτει και τη μείωση κατά 17% στην τιμή του νερού που αποφάσισε η προηγούμενη δημοτική αρχή το έτος 2018 και έρχεται και λέει άκουσον, άκουσον το εξής: “Η προηγούμενη δημοτική αρχή μείωσε την τιμή του νερού κατά 17% το έτος 2018. Η σημερινή δημοτική αρχή το μειώνει επίσης κατά 17%, άρα υλοποιούμε την προεκλογική μας υπόσχεση για μείωση της τιμής του νερού κατά το 1/3 στα χωριά”.

Μπορεί να φαίνεται απίστευτο κι όμως είναι αληθινό. Είναι τόσο μεγάλη η προσβολή της νοημοσύνης των Σερραίων δημοτών!!!

 

4) Κι ενώ η δημοτική αρχή μειώνει κατά 17% το τιμολόγιο του νερού στα χωριά, συγχρόνως το επιβαρύνει, διότι αποφασίζει παράλληλα και αύξηση του τέλους αποχέτευσης ομβρίων κατά 10% (δηλαδή από 20% σε 30%) σε όλα τα χωριά, εκτός από τα χωριά Μητρούση, Σκούταρι, Λευκώνα, Χριστός, διότι διαθέτουν αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων.

 

5) Και σα να μην έφτανε αυτό η δημοτική αρχή στην ίδια απόφαση για αναπροσαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΣ αποφάσισε να εφαρμόζεται από το έτος 2023 η αυτόματη πληθωριστική προσαρμογή, η οποία έως το έτος 2025 θα εξουδετερώσει σχεδόν τη μείωση της τιμής του νερού.

 

6) Επίσης αποφάσισε αύξηση κατά 20% της τιμής του νερού σε όσους καταναλώνουν πάνω από 200 κυβικά νερό στο τετράμηνο.

 

7) Με δεδομένο ότι το έτος 2021 συμπληρώνονται 30 χρόνια από την επιβολή του ειδικού τέλους 80% στο τιμολόγιο του νερού, το ως άνω ειδικό τέλος 80% καταργείται αυτοδίκαια από 01-01-2022.

Η δημοτική αρχή επειδή δεν ήθελε την κατάργηση του ειδικού τέλους 80% αποφάσισε να το διατηρήσει, γι αυτό το ενσωμάτωσε  στην τιμή του νερού.

Αν ο κ. Χρυσάφης ήθελε στα αλήθεια να υλοποιήσει την προεκλογική του υπόσχεση για μείωση της τιμής του νερού κατά 1/3 (33%) δεν χρειαζόταν να ληφθεί καμία απόφαση για αναπροσαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΣ, αλλά αρκούσε η αυτοδίκαιη κατάργηση στις 31-12-2021 του ειδικού τέλους 80%.

Ενώ με την αυτοδίκαιη κατάργηση του ειδικού τέλους 80% από 01-01-2022 το τιμολόγιο του νερού μπορεί να γίνει πολύ φθηνό, δυστυχώς η δημοτική αρχή με την απόφαση που πήρε να ενσωματώσει το ειδικό τέλος 80% στην τιμή του νερού, στην ουσία από 01-01-2022 αυξάνει το τιμολόγιο του νερού.

                 

 Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η απόφαση του κ. Χρυσάφη για μείωση του τιμολογίου του νερού στα χωριά ήταν ένα “ τρυκ” για να εμφανίσει στους κατοίκους των χωριών, ότι υλοποιεί δήθεν την προεκλογική του υπόσχεση για μείωση της τιμής του νερού, υπόσχεση με την οποία τους εξαπάτησε, ενώ επιμένει να προσπαθεί να ρίξει “ στάχτη” στα μάτια τους.

Ένα είναι βέβαιο, ότι στην πράξη οι δημότες δεν θα δουν σχεδόν καμία μείωση του τιμολογίου του νερού.

 

 

                                                                    Αραμπατζής Θεόδωρος

επικεφαλής Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων

   

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.