Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτικη

ΗΧΗΤΙΚΟ: Ακούστε τι είπε Σερραίος που μίλησε στο BBC για την Τουρκική προκλητικότητα

Για την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο μίλησε στην ραδιοφωνική εκπομπή «The real story» του BBC ο...
βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου.

Ο κ. Χατζηβασιλείου εξήγησε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος δείχνει έναν άνευ προηγουμένου αναθεωρητισμό σε μια προσπάθεια να συναγωνιστεί και να ξεπεράσει την κληρονομιά του Κεμάλ Ατατούρκ. Ο σκοπός του κ. Ερντογάν είναι να δείξει ότι η Τουρκία είναι ισχυρή και έτσι εξηγείται, σύμφωνα με τον βουλευτή, η επιθετικότητά της στην Ανατολική Μεσόγειο, η αμφισβήτηση των Διεθνών Συνθηκών και οι προκλήσεις σε όλα τα επίπεδα.

«Η Ελλάδα, από την πλευρά της, ζητά ένα μόνο πράγμα από την Τουρκία: την παύση κάθε παράνομης συμπεριφοράς στην Μεσόγειο», υπογράμμισε ο βουλευτής, ο οποίος συνέχισε εξηγώντας ότι αυτό σημαίνει: απόσυρση των πολεμικών πλοίων, παύση των μονομερών ενεργειών και παύση των προκλήσεων.

Ο κ. Χατζηβασιλείου αναφέρθηκε και στον υψηλό συμβολισμό της πρόσφατης επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στην Ελλάδα, ο οποίος τόνισε την επιθυμία της Ουάσιγκτον να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης. «Η καλή συνεργασία σε στρατιωτικό επίπεδο και η αναβάθμιση της σημασίας της βάσης της Σούδας για το Αμερικανικό Πεντάγωνο, στέλνουν μήνυμα ότι οι ΗΠΑ δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και αναγνωρίζουν την χώρα μας ως πόλο σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή», ανέφερε ο βουλευτής.

Όσο για την στάση της Τουρκίας στην Συρία, την Λιβύη και τον Καύκασο, ο βουλευτής εξέφρασε την λύπη του για το γεγονός ότι η Άγκυρα φαίνεται να απομακρύνεται διαρκώς από τις ευρωπαϊκές αρχές και να υιοθετεί έναν γενικότερα αποσταθεροποιητικό ρόλο.

Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή στα αγγλικά στον παρακάτω σύνδεσμο: 

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.