Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτικη

Κώστας Μπούμπας: Η ομιλία του Σερραίου βουλευτή στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων (VIDEO)

ΟΜΙΛΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΕΡΡΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

«Επεξεργασία και Εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου των αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων, διακρινόμενοι συνοδοί αθλητών ΑμεΑ, σύσταση Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή(Ε.Ο.Ε), Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Π.Ε.) και άλλες διατάξεις»».

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αυτό που συζητάμε σήμερα βέβαια είναι μια συνέχεια του Νοεμβρίου, σε ότι αφορά την «Συνθήκη Μακολίν», όλα τότε που είχαμε συζήτηση και κύριε Υπουργέ είχατε αφήσει κάποια κενά τα οποία τα συμπληρώνετε τώρα, άρα θα πρέπει να τα πούμε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά για να δούμε πώς θα λειτουργήσει η «ραχοκοκαλιά» γενικότερα του αθλητισμού.

Καταρχάς, πριν μπω και δεν θα πω με λεπτομέρεια, εξάλλου θα έχουμε την ευκαιρία να τοποθετηθούμε και κατ΄ άρθρο,  να σας μεταφέρω ένα κλίμα δύσκολο, ένα κλίμα αρνητικό. Εχθές με κλιμάκιο της Ελληνικής Λύσης βρεθήκαμε στη Μόρια, στη Λέσβο. Οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση, οι κάτοικοι πραγματικά ανησυχούν για το μέλλον του τόπου τους. Έχει ξεφύγει η κατάσταση. Μάλιστα, χθες βρεθήκαμε και σε δεύτερες εστίες φωτιάς, στην Δομή, με αποτέλεσμα πλέον τα πράγματα αν δεν προσέξουμε θα ξεφύγουν γιατί ήδη έχουν ξεφύγει .

Και, δυστυχώς, υπήρχε μία πολιτική ενόραση αν θέλετε ή διορατικότητα, δεν ήμασταν εμείς οι μάντεις, είχαμε προειδοποιήσει την Κυβέρνηση ως Ελληνική Λύση το τι πρέπει να γίνει για το ζήτημα αυτό.

Δηλαδή, αυτό το οποίο λέγαμε εμείς για ακατοίκητα νησιά, μας θεωρούσατε  ακραίους σε ότι αφορά την όλη κατάσταση. Εκεί όμως αν δείτε την τοπική κοινωνία, θα δείτε ότι οι άνθρωποι αυτή τη στιγμή ανησυχούν, στεναχωριούνται για τον τόπο τους και βιώνουν πραγματικά μια κατάσταση η οποία δεν είναι καλή. Είναι ένα «puzzle», όπως έχει δημιουργηθεί εκεί και τα πράγματα πλέον ξεφεύγουν και ενόψει της πανδημίας.

Έχουν φύγει στα βουνά άνθρωποι με πανδημία, με νόσο όπως λένε, δεν μπαίνουν σε καραντίνα και αντιλαμβάνεστε η ανησυχία είναι μεγάλη.

Τώρα, σε ότι αφορά το σημερινό νομοσχέδιο που συζητούμε στην Επιτροπή. Θα έπρεπε βέβαια και ενόψει της πανδημίας του κορωνοϊού να δούμε τον αθλητισμό από μια άλλη ματιά, διότι πραγματικά αθλητές, προπονητές, σχολές, σωματεία, εκδηλώσεις, διοργανώσεις αυτή τη στιγμή βάλλονται και δεν ξέρουμε πώς θα είναι η χρονιά.

 Στο χώρο του ποδοσφαίρου ακόμη δεν γνωρίζουμε τον τρόπο λειτουργίας σε ότι αφορά τις κατηγορίες για το πώς θα αγωνιστούν οι ομάδες. Υπάρχουν σωματεία ακόμη και επαγγελματικά, αν θέλετε, στο χώρο του ποδοσφαίρου που δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης σε ότι αφορά ομάδες που πρέπει να αγωνιστούν από τον βορά στο νότο και τούμπαλιν.

Σε ότι αφορά τα Σωματεία τώρα, πρέπει να δώσουμε μία βαρύτητα σε αυτό που λέμε «ερασιτεχνικά σωματεία». Είναι ο προθάλαμος, είναι αυτό το οποίο καλλιεργεί το πνεύμα, το αθλητικό πνεύμα, το ιδεώδες του αθλητισμού και είναι αυτό το οποίο μπορεί να ρίξει μπετόν αρμέ σε ορισμένα πράγματα, για να μην επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος.

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.