Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτικη

Σέρρες: «Ράβει κοστούμι» για Υπουργείο ο Τάσος Χατζηβασιλείου!

Βασική παράμετρος του επικείμενου ανασχηματισμού είναι σύμφωνα με ασφαλείς εκτιμήσεις η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του πακτωλού χρημάτων, που αναμένονται το αμέσως προσεχές διάστημ

α από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, για αυτό και αναμένεται να ενισχυθούν σε πρόσωπα, αλλά και σε αρμοδιότητες Υπουργεία, που σχετίζονται άμεσα με το masterplan, που θα εκπονηθεί για αυτόν το σκοπό. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η έντονη φημολογία των τελευταίων 24ωρων και η ένταξη στο κυβερνητικό σχήμα του εν απορρήτων συνεργάτη του πρωθυπουργού και επικεφαλής οικονομικού του συμβούλου, Άλεξ Πατέλη και μάλιστα σε κρίσιμο πόστο σε οικονομικό υπουργείο.

Ούτως ή άλλως πληροφορίες του προηγούμενου χρονικού διαστήματος έφερναν τις αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο να πραγματοποιούνται έως τα μέσα Ιουλίου, καθώς το σενάριο του τέλους Αυγούστου/αρχής Σεπτεμβρίου έδειχνε να ατονεί. Χωρίς να μπορεί τούτη την ώρα να αποκλειστεί κάποια έκπληξη ή κάποια ανατροπή, καθώς ανέκαθεν οι ανασχηματισμοί αποκτούν ως ένα βαθμό την δική του δυναμική, το κυρίαρχο αυτήν την ώρα, τουλάχιστον, σενάριο κάνει λόγο για συγκεκριμένες αλλαγές σε Υπουργικό επίπεδο και περισσότερες σε επίπεδο Υφυπουργών, καθώς η εικόνα της κυβέρνησης είναι κατά γενική ομολογία θετική.

Βάσει αυτών υπό αποχώρηση φαντάζουν από το κυβερνητικό σχήμα ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. Στην οδό Σταδίου, στο υπουργείο Εργασίας φαίνεται πως κατευθύνεται πάντα βάσει των έως τώρα πληροφοριών ο σημερινός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, για την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αναζητείται γαλάζιος βουλευτής, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί την θέση να καταλάβει τελικώς η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Προς υπουργοποίηση φέρονται και τα προβεβλημένα γαλάζια στελέχη, Θόδωρος Ρουσσόπουλος και Όλγα Κεφαλογιάννη, ενώ εντός του κυβερνητικού σχήματος είναι πιθανόν να βρεθούν ο Χρήστος Ταραντίλης, ο Σπήλιος Λιβανός, ο Μακάριος Λαζαρίδης, ο Τάσος Χατζηβασιλείου και η Άννα Καραμανλή.

πηγή: https://www.ethnos.gr/politiki/110904_pro-ton-pylon-o-anashimatismos-poioi-raboyn-ypoyrgiko-kostoymi

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.