Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτικη

Σέρρες, Κώστας Μπούμπας: «Προβλήματα σχετικά με την μη ένταξη του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών στην δωρεά του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου για τον Covid - 19»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης που απευθύνει προς δυο Υπουργούς ο βουλευτής Σερρών της «Ελληνικής Λύσης»:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 23/06/2020

Του Κωνσταντίνου Μπούμπα, βουλευτού Νομού Σερρών

ΠΡΟΣ:          Tον Υπουργό Υγείας

                    Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

ΘΕΜΑ: «Προβλήματα σχετικά με την μη ένταξη του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών στην δωρεά του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου για τον  Covid - 19»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Όπως γνωρίζετε ήδη με τον νόμο 4960/2020 αποφασίσθηκε η παροχή έκτακτης ενίσχυσης σε ΜΕΘ ή ΜΑΦ ή κλινικές ασθενών από κορωνοϊό προερχόμενη από το Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η έκτακτη ενίσχυση θα αφορά όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Παρόλα αυτά , στη συνέχεια βγήκε εκ νέου νομοθετική πράξη  η οποία αναφέρει ότι δικαιούχοι της έκτακτης ενίσχυσης θα είναι μόνο τα νοσοκομεία της αναφοράς.  Το συγκεκριμένο γεγονός όμως θίγει τα νοσοκομεία της χώρας τα οποία αντιμετώπισαν πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού και παρόλα αυτά δεν δικαιούνται το επίδομα της έκτακτης ενίσχυσης σύμφωνα με την νέα νομοθετική πράξη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον εμπαιγμό χιλιάδων εργαζομένων στον χώρο της υγείας οι οποίοι το τελευταίο τρίμηνο ήταν συνεχώς « στις επάλξεις» και νυχθημερόν εργάζονταν για την αντιμετώπιση της ως άνω πανδημίας. 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι  κ.κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε να αρθεί ο αδικαιολόγητος αποκλεισμός από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών και δεκάδων περιφερειακών νοσοκομείων της χώρας έτσι ώστε να μην αντιμετωπίζονται από το Ελληνικό Δημόσιο ως εργαζόμενοι «δεύτερης κατηγορίας» σε σχέση με τα νοσοκομεία αναφοράς ;

Ο ερωτών βουλευτής

Κωνσταντίνος Μπούμπας

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.