Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτικη

Σέρρες: Άμεση η κινητοποίηση του Δήμου Σερρών έπειτα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Στο πλευρό των δημοτών που επλήγησαν από τη χθεσινή νεροποντή βρίσκεται ήδη από χθες όλο το δυναμικό του Δήμου Σερρών...
Με το Δήμαρχο Σερρών, Αλέξανδρο Χρυσάφη, να συντονίζει την προσπάθεια, τόσο η Πολιτική Προστασία όσο και αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Σερρών, ήταν απ' την πρώτη κιόλας στιγμή «επί ποδός», προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ζημιές που προκάλεσε η υπερχείλιση του ρέματος των Αγίων Αναργύρων.

Παράλληλα, τα μηχανήματα του Δήμου προχώρησαν σε καθαρισμό του χειμάρρου απ' τις φερτές ύλες, οι οποίες κατέβηκαν απ' το βουνό έπειτα απ' τη έντονη βροχόπτωση.

Χαρακτηριστικό της ενεργητικότητας που επέδειξε η Δημοτική Αρχή, είναι το γεγονός ότι, έπειτα από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Σερρών, πολυπληθές κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών βρίσκεται ήδη από σήμερα στην πόλη μας, ούτως ώστε να καταγράψει τις ζημιές.

Τέλος, με έγγραφό του προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Αλέξανδρος Χρυσάφης ζήτησε να κηρυχθεί ο Δήμος Σερρών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ούτως ώστε να προχωρήσουν γρήγορα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και να ελαχιστοποιηθούν οι αρνητικές επιπτώσεις της θεομηνίας.

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.