Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτικη

Σέρρες, Λευτέρης Αβραμάκης: «Στις λαϊκές αγορές χτυπά η καρδιά των μικρομεσαίων κοινωνικών στρωμάτων» (ΦΩΤΟ)

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, μαζί με κλιμάκιο της κομματικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τους Κώστα Καρπουχτσή, μέλος ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ, Αγγελακόπουλο Δημήτρη, μέλος ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ, και Αβραάμ Λαφαζάνη, μέλος ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκε σήμερα, Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020, στη λαϊκή αγορά της πόλης των Σερρών για τη διανομή του υλικού της καμπάνιας «Μένουμε Όρθιοι» στα πλαίσια της εκστρατείας του κόμματος για την προώθηση των προγραμματικών του θέσεων...

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης συνομίλησε με τους πωλητές, αλλά και με Σερραίους πολίτες, που βρέθηκαν εκεί για να κάνουν τις αγορές τους. Γενική ήταν η δυσαρέσκεια, όσον αφορά την κυβερνητική πολιτική για τη γενικότερη αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στην οικονομία και στην κοινωνία ευρύτερα.

Ειδικότερα, οι παραγωγοί - πωλητές λαϊκών αγορών ανέφεραν πως αποτελούν επαγγελματική κατηγορία που δέχθηκε ισχυρό πλήγμα κατά τη διάρκεια του lockdown, αλλά και μετά την άρση του, αφού λόγω των απαγορεύσεων μετακίνησης αδυνατούσαν να μεταβούν σε άλλους νομούς για διάθεση των προϊόντων τους, ενώ είναι επιπλέον υποχρεωμένοι λόγω της σχετικής ΚΥΑ να συμμετέχουν στις αγορές σε ποσοστό 50% του δικαιώματος που είχαν πριν την πανδημία. Επιπλέον, όσοι έκαναν χρήση της διάταξης αυτής ώστε να βγουν ξανά στην αγορά υπό αυτόν τον περιορισμό δεν εντάχθηκαν τελικά στην ενίσχυση των 534 €. Όμως, οι οφειλές και οι υποχρεώσεις αυξάνονται σε αντίθεση με τα εισοδήματά τους που ακολουθούν την πτωτική τάση του εισοδήματος των πολιτών.   

Κατόπιν όλων αυτών, ο Βουλευτής προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Βρεθήκαμε σήμερα μαζί με κλιμάκιο του κόμματος εκεί που χτυπάει η καρδιά των μικρομεσαίων στρωμάτων της κοινωνίας, στη μεγάλη λαϊκή αγορά της Τρίτης στην πόλη των Σερρών. Στόχος μας ήταν η διανομή του φυλλαδίου της προγραμματικής καμπάνιας «Μένουμε Όρθιοι» για την αντιμετώπιση της επερχόμενης ύφεσης. Με αφορμή τη δράση αυτή ήρθαμε σε επαφή με τους ανθρώπους της αγροτικής παραγωγής και του μόχθου, τους πωλητές λαϊκών αγορών, αλλά και με τους καταναλωτές. Γίναμε κοινωνοί της έντονης ανασφάλειας που επικρατεί σήμερα στην ελληνική κοινωνία, μετά την πολυήμερη καραντίνα και το «σβήσιμο» της οικονομίας. Ενώ, έγινε ιδιαιτέρως αισθητή η δυσαρέσκεια των ανθρώπων αυτών από τους χειρισμούς της κυβέρνησης, από την γενικότερη πολιτική της στο ζήτημα της αντιμετώπιση των επακόλουθων συνεπειών της πανδημίας.

Αλήθεια, ποιους ρωτάνε οι δημοσκοπικές εταιρείες για να έχουν αυτά τα ευρύματα; Με ποιους πολίτες συνομιλούν για να καταφέρνουν να παρουσιάζουν τον πρωθυπουργό ως Μωϋσή; Έχουν απευθυνθεί ποτέ στον απλό λαϊκό κόσμο, στον κόσμο που βγαίνει στη λαϊκή αγορά για ψώνια, στους ανθρώπους της επιβίωσης και της βιοπάλης; Το ερώτημα είναι ρητορικό. Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι σήμερα στρατηγικά προσηλωμένη σε μία πολιτική εξυπηρέτησης των ημετέρων επιχειρηματιών και ΜΜΕ, μια πολιτική που απέχει παρασάγγας ακόμη και από την μοντέρνα φιλελεύθερη αντίληψη για την ελευθερία της οικονομικής δραστηριότητας. Σαφής της στόχευση να στήσει έναν νέο συνασπισμό εξουσίας με κέντρο συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, γνωστές οικογένειες του κόσμου των επιχειρήσεων.

Έτσι, αδιαφορεί παντελώς για τους υπόλοιπους. Εμείς, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ και η κοινοβουλευτική του ομάδα, αυτούς τους «υπόλοιπους» έχουμε ως σημείο αναφοράς. Στο δικό μας κοινωνικό χώρο πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα λαϊκά στρώματα, οι άνθρωποι που δίνουν μάχη για την επιβίωση, που παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο. Βρισκόμαστε, λοιπόν, κοντά τους για να πορευτούμε όλοι μαζί προς ένα πιο φωτεινό μέλλον. Στεκόμαστε δίπλα τους, ακούμε τις αγωνίες τους και επιδιώκουμε τη βελτίωση της διαβίωσης τους. Μαζί τους τελικά δίνουμε τη μάχη για να μείνουμε όρθιοι.»Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.