Πολιτικη

Σέρρες: Αύριο 604 μετανάστες στην ημιτελή (!) Δομή στο «Κλειδί»

Πρόκειται για πρόσφυγες και μετανάστες που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα μετά την 1η Μαρτίου και σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αιτήματος ασύλου.

Σύμφωνα με την απόφαση της Κυβέρνησης όλοι οι παραπάνω θα επαναπροωθηθούν στις χώρες προέλευσής τους.

Οι 604 μετανάστες έχουν προορισμό της κλειστή δομή στην θέση «Κλειδί» του Δήμου Σιντικής, μόλις 8 χλμ από τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Ημιτελής δομή χωρίς ύδρευση & αποχέτευση

Σύμφωνα με καταγγελίες του  Προέδρου της Ένωσής Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών Αναστάσιου Αραμπατζή, στην μεσημεριανή εκπομπής της Ελένη Μωραϊτη στο τηλέ-ΕΠΙΛΟΓΕΣ, η δομή δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί καθώς έχουν στηθεί οι 75 από τις 150 σκηνές που προβλέπεται. Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά είπε, ενώ αυτές είναι των 5 ατόμων, δόθηκε εντολή σε αυτές να εγκατασταθούν 10 άτομα!!!

Η Δομή στερείται τόσο δικτύου αποχέτευσης, όσο και ύδρευσης, ενώ η ηλεκτροδότησή της γινόταν μέχρι εχθές μέσω γεννήτριας.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η Δομή θα φυλάγεται από 150 αστυνομικούς, οι 35 από αυτούς θα έρθουν με απόσπαση, από άλλες περιοχές.

Σίτιση των… «κρατουμένων»

Αποκαλυπτικό είναι και το έγγραφο της αστυνομικής διεύθυνσης Σερρών προς εταιρείες κέτεριγκ στις οποίες απευθύνθηκε για να πάρει προσφορές για την σίτιση των «κρατουμένων» όπως τους αναφέρει στο έγγραφο.

Σύμφωνα με αυτό ζητά προσφορές από τις εταιρίες για τρία γεύματα ημερησίως ανά «κρατούμενο» με συνολικό κόστος 5,87€. Μάλιστα η περίοδος για την οποία θα προσφέρονται οι υπηρεσίες είναι από τις 21/3 έως 31/12/2020 (αρχικά η περίοδος ήταν 18/3 έως 31/12/2020, αλλά με νεώτερο έγγραφο (δες παρακάτω) άλλαξε την ημερομηνία έναρξης των υπηρεσιών).

Ετσι η υπόσχεση για “προσωρινή” του Υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής, μάλλον αναφερόταν στην διαμονή του …μετανάστη και όχι της… δομής!

Για την ποσότητα των μερίδων, αναφέρει, πως θα ενημερώνεται ο προμηθευτής κάθε φορά από την Αστυνομική Διεύθυνση. Περιγράφει δε πως θα είναι συσκευασμένες οι μερίδες, αποκλείοντας τη χρήση αλουμινίου στη συσκευασία  για λόγους… ασφαλείας!!!

Υπάρχει πρόβλεψη για τα απορρίμματα;;;

Θεμα θα δημιουργηθεί και με τα απορρίμματα, καθώς ο όγκος αναμένεται να είναι τεράστιος, (600 μετανάστες+150 αστυνομικοί) και δεν γνωρίζουμε αν έχουν έρθει σε συμφωνία με τον Δήμο Σιντικής για την τοποθέτηση, ανάλογων κάδων και την αποκομιδή τους.

Επικινδυνότητα της θέσης

Αν σε αυτά προσθέσουμε ότι η θέση που επιλέχθηκε η Δομή σύμφωνα με τους ντόπιους είναι τέτοια που στην πρώτη “σοβαρή” πλημμύρα οι σκηνές θα πλημμυρίσουν και πιθανόν να καταλήξουν στον παρακείμενο ποταμό Στρυμόνα.

Ελπίζουμε να μην έχει δημιουργηθεί μια νέα Μόρια στις Σέρρες

 πηγή: https://www.anexartitos.gr/ayrio-604-metanastes-stin-imiteli-domi-sto-kleidi

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.