Πολιτικη

Έρχονται πρόσφυγες με το Aqua Blue στις Σέρρες

Στις 16:20 το κανάλι της Καβάλας CENTER ανέφερε πως οι πρόσφυγες θα μεταφερθούν στην Ροδόπολη Σερρών

 

Σε εξέλιξη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων από τα νησιά

Εν πλω με τελικό προρισμό άλλοι την Κεντρική Μακεδονία και άλλοι την Αττική βρίσκονται εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες, που έφτασαν στη χώρα μετά την 1η Μαρτίου, και όλο αυτό το διάστημα βρίσκονταν κυρίως στα λιμάνια περιμένοντας λύση.

Συνολικά σήμερα θα γίνει η μεταφορά περίπου 600 ατόμων από Λέσβο, Σάμο και Χίο.

Ήδη το πλοίο «Aqua Blue» παρέλαβε 131 άτομα από τη Σάμο και πλέει προς τη Χίο απ’ όπου θα παραλάβει 284.

 

Θα ακολουθήσει η επιβίβαση στο λιμάνι της Μυτιλήνης άλλων 189 που μέχρι σήμερα από τη μέρα της άφιξης τους, διαμένουν στα λιμάνια της Μυτιλήνης και του Μολύβου, στη Σκάλα Συκαμνιάς και στην Κλειού.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση σχεδιάζει την μεταφορά κι άλλων προσφύγων και μεταναστών που έφτασαν στα νησιά το τελευταίο διάστημα.

Το πλοίο Super Jet θα κάνει δύο δρομολόγια Καστελόριζο – Ρόδο- Σύμη – Κω- Ραφήνα και άλλο ένα Ραφήνα- Λέρο- Κάλυμνο-Κω και ξανά πίσω για να μεταφέρει και τους πρόσφυγες που βρίσκονται εκεί. Το ίδιο πλοίο θα μεταφέρει τους περίπου 190 πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν προχθές στην Κέα, με το πλοίο που προσάραξε στον λιμενοβραχίονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περίπου 600 που μεταφέρονται με το «Aqua Blue» θα πιάσουν λιμάνι στην Καβάλα και από εκεί αναμένεται να μεταφερθούν στις Σέρρες, ενώ οι πρόσφυγες που θα φτάσουν στη Ραφήνα αναμένεται να μεταφερθούν στη Μαλακάσα.

Σημειώνεται ότι για όλους αυτούς η κυβέρνηση με απόφασή της πάγωσε τις διαδικασίες αίτησης ασύλου, παρά τις επικρίσεις.

Πηγή efsyn.gr & fonh.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.