Πολιτικη

ΣΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ - Διάγγελμα Μητσοτάκη για τον κορονοϊό

Σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί με τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες, για τις εξελίξεις στο σοβαρό πρόβλημα του κορονοϊού, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα αποτιμήσει την κατάσταση, θα συνοψίσει τα μέτρα που έχει ήδη λάβει η κυβέρνηση και θα καλέσει εκ νέου τους πολίτες να αναλάβει ο καθένας προσωπικά την ευθύνη που του αναλογεί και να τηρήσουν τους περιορισμούς που έχουν συστήσει οι ειδικοί.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται επίσης να αναφερθεί στο σύστημα δημόσιας υγείας και στα οικονομικά μέτρα μετά και τις αποφάσεις του Eurogroup. Αναλυτικές ανακοινώσεις θα πραγματοποιήσει το οικονομικό επιτελείο αύριο.

Σημειώνεται πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας κατέγραψαν νέα αύξηση. Από 331 που ανακοινώθηκαν την Κυριακή, από χθες Δευτέρα σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν 352 κρούσματα, καθώς βγήκαν θετικά τα αποτελέσματα σε ακόμη 21 δείγματα. Από αυτά, 51 είναι απροσδιόριστης προέλευσης τα οποία και ανησυχούν τους ειδικούς

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, είπε ότι από το σύνολο των κρουσμάτων νοσηλεύονται τα 65, σε νοσοκομεία της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πατρών. Εννέα νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται σε άνδρες που ζουν στην Αττική.

Μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί 4.320 εργαστηριακά δείγματα. Από το σύνολο των κρουσμάτων που έχουν νοσηλευθεί, τα δέκα έχουν πάρει εξιτήριο

Η χώρα μας θρηνεί ήδη τέσσερις νεκρούς, ενώ δύο χωριά στην Κοζάνη έχουν τεθεί σε καραντίνα.

πηγή: diktyotv.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.