Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτικη

Σέρρες, Δήμος Σιντικής: Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στον χώρο κατασκευής της Δομής μεταναστών στην θέση «Κλειδί»

Πολυμελής αντιπροσωπεία της Τομεακής Οργάνωσης Σερρών, με επικεφαλής τον βουλευτή

του ΚΚΕ Γιάννη Δελή και την Μαρία Ιωαννίδου, Δημοτική Σύμβουλο του Δήμου Σιντικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» επισκέφτηκαν το πρωί του Σαββάτου 14/3 τον Δήμο Σιντικής.

Στην Τοπική Κοινότητα Προμαχώνα

Πρώτος σταθμός της περιοδείας ήταν ο Προμαχώνας όπου έγινε συνάντηση με τον Σπύρο Λεωνίδα, πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας.

Η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για το ζήτημα που έχει προκύψει με τη δημιουργία του κλειστού κέντρου κράτησης στη θέση «Κλειδί», τις ενέργειες των κατοίκων των γύρω χωριών και τις κινητοποιήσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα.

Στον χώρο που κατασκευάζεται η Δομή μεταναστών

Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στο χώρο που βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για τη δημιουργία του κέντρου κράτησης όπου διαπιστώθηκε το ακατάλληλο του χώρου καθώς όπως ειπώθηκε αυτός κατασκευάζεται στην κοίτη ενός ρέματος που μπορεί να δημιουργήσει ουσιαστικά προβλήματα στους διαμένοντες της Δομής.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής εξέφρασε για ακόμη μια φορά τη θέση του κόμματος, ότι είναι αντίθετος στη δημιουργία πάσης φύσεως Δομών μεταναστών (ανοιχτού ή κλειστού τύπου) και ότι οι πρόσφυγες θα πρέπει να εφοδιάζονται από την Ελληνική Πολιτεία με τα ανάλογα έγγραφα και να πηγαίνουν στις χώρες που θέλουν.

Στο Σιδηρόκαστρο

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας ήταν το Σιδηρόκαστρο. Εκεί, ο Γιάννης Δελής και η αντιπροσωπεία είχαν πολλές συνομιλίες με τους εργαζόμενους και τους καταστηματάρχες της πόλης, με αφορμή το μοίρασμα της ανακοίνωσης του ΠΓ σχετικά με τις εξελίξεις στο Προσφυγικό και τα μέτρα της κυβέρνησης.

πηγη: 902.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.