Πολιτικη

Σέρρες, Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Βήμα – βήμα να φέρουμε την παράταξη εκεί που της αξίζει»

Αυστηρή κριτική κατά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε από τις Σέρρες

ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση της Ν.Ε στο πλαίσιο διαδικασιών σε όλη την Ελλάδα και ενόψει της ιδεολογικής και πολιτικής συνδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Μαρτίου,  αλλά και κοπής της πρωτοχρονιάτικης  βασιλόπιτας.

Υποστήριξε πως η  ΝΔ παρά το «επικοινωνιακό συννεφάκι» δείχνει συνεχώς το πραγματικό της πρόσωπο και ο  ΣΥΡΙΖΑ που ενώ διακηρύσσει μια μετριοπαθή στροφή, έχει χάσει  την συγκολλητική ουσία της εξουσίας και  μοιάζει  πολύ περισσότερο με το ΣΥΡΙΖΑ  πριν το 2015 παρά με ένα ΣΥΡΙΖΑ που διακυβέρνησε 4,5 χρόνια τη χώρα.

Αυτό το πολιτικό κενό  επιδιώκει  – όπως είπε- το ΚΙΝΑΛ να καλύψει  και μέσω της διαδικασίας  πρωτοβουλιών ανασυγκρότησης   του κόμματος  οργανωτικά με πολιτικές θέσεις και κατευθύνεις που θα αναδειχθούνε  στη συνδιάσκεψη  του Μαρτίου, έτσι ώστε βήμα – βήμα να φέρουν την παράταξή εκεί που της αξίζει, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε δε πως πρόθεσή του ΚΙΝΑΛ   είναι,  ανοίγοντας ξανά τις διαδικασίες διαλόγου με τη βάση, φέρνοντας ξανά τα μέλη και τα στελέχη στο προσκήνιο, να γίνει  η υπεύθυνη δυναμική αντιπολίτευση που έχει ανάγκη  η χώρα.

Ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε εκτενώς στην πρόταση του κόμματός του για τη σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών όσον αφορά τα εθνικά θέματα και την εκτενή Τουρκική προκλητικότητα.  «Δυστυχώς αυτό δεν έγινε αποδεκτό και δυστυχώς είχε συνέπειες,  βλέποντας μια επίσκεψη στις ΗΠΑ  χωρίς σαφή στόχευση και αντίστοιχα πολύ πρόσφατα η διάσκεψη για τη Λιβύη στο Βερολίνο, στην οποία η χώρα μας δεν ήταν παρούσα» είπε ο κ. Χριστοδουλάκης υποστηρίζοντας πως αυτές οι  δύο εκφάνσεις   μαρτυρούν πως η εξωτερική μας πολιτική υστερεί.

Επισήμανε την αναγκαιότητα εθνικής συναίνεσης και στρατηγικής  στα εθνικά μας θέματα , ενώ για το μεταναστευτικό είπε χαρακτηριστικά ότι η  επανασύσταση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής έδειξε   ότι υποτιμήθηκε το πρόβλημα   και  πως  κυβέρνηση ήταν  εντελώς απροετοίμαστη για την αντιμετώπισή του.

«Δεν είδαμε την πολιτική κατεύθυνση και βούληση  από την πλευρά της κυβέρνησης για την πολυπόθητη συναίνεση συνολικά στο πολιτικό σύστημα. Δεν την είδαμε την συναίνεση ούτε στα πολιτικά ζητήματα, ούτε στο μεταναστευτικό , δε τη βλέπουμε ούτε στα κοινωνικά θέματα, στα εργασιακά, ούτε στον εκλογικό Νόμο που έρχεται» είπε ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ .


π
ηγή: https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/seres/m-christodoylakis-vima-vima-na-feroyme-tin-parataxi-ekei-poy-tis-axizei/

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.