Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτικη

Καταγγελία για Γαλακτοκομικό και κτηνοτροφικό «πραξικόπημα» στη Διεπαγγελματική Φέτας με συμμετοχή Φωτεινής Αραμπατζή

Συντελέστηκε παραμονή Πρωτοχρονιάς με κατάθεση στο ΥΠΑΑΤ διασπαστικού φακέλου, καταγγέλλει ο δημοσιογράφος Χρήστος Αθανασιάδης με δημοσίευσή του στο Facebook και περιμένουμε πλέον την αντίδραση της Σερραίας υφυπουργού

Αναλυτικά το κείμενό του:

«Γαλακτοκομικό και κτηνοτροφικό "πραξικόπημα" συντελέστηκε, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, παραμονή Πρωτοχρονιάς, στη Διεπαγγελματική Οργάνωση για τη Φέτα, μιας και στις 30 Δεκεμβρίου 2019, ΣΕΒΓΑΠ, ΠΕΚ και Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας, επανακατέθεσαν, εντελώς αιφνιδιαστικά, στην αρμόδια διεύθυνση του ΥΠΑΑΤ, που εδρεύει επί της οδού Βερανζέρου, τον φάκελο που είχαν καταθέσει το 2017, θέτοντας εκτός τον ΣΕΚ και τον Πανελλαδικό Κλαδικό Συνεταιρισμό Αιγοπροβατοτρόφων στον οποίο συμμετέχει και ο συνεταιρισμός Καλαβρύτων που πληρώνει τους κτηνοτρόφους με 1,07 ευρώ το γάλα.

Η παραπάνω ενέργεια, η οποία όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, έγινε με άκρα μυστικότητα, δια χειρός του Τεχνικού Συμβούλου της Ομοσπονδίας και νυν δημάρχου Τυρνάβου κ. Ιωάννη Κόκκουρα και με τη συγκατάθεση φυσικά του προέδρου του ΣΕΒΓΑΠ κ. Χρήστου Αποστολόπουλου αλλά και του γαλακτοβιομήχανου Μιχάλη Σαράντη και υπό τις ευλογίες και καθοδήγηση της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κα Φωτεινή Αραμπατζή, τορπιλίζει ουσιαστικά την ενωτική προσπάθεια που είχε καταβληθεί μετά το 2017, ώστε οι δύο ξεχωριστοί φάκελοι (από ΠΕΚ και ΣΕΚ ) που είχαν κατατεθεί, να ενοποιηθούν σε έναν.

Μάλιστα, όπως είναι παγκοίνως γνωστό, τόσο επί υπουργίας Βαγγέλη Αποστόλου, όσο και μετέπειτα επί υπουργίας Σταύρου Αραχωβίτη, είχε βρεθεί κοινός τόπος, όλων των εμπλεκόμενων φορέων (βλέπε σχετική φωτό στο ΥΠΑΑΤ) και συμφώνησαν άπαντες για τη σύσταση ενωτικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη Φέτα, με έναν ενωτικό κοινό φάκελο (αποσύροντας τους δύο ξεχωριστούς), με τη συμμετοχή ΠΕΚ, ΣΕΚ, Ομοσπονδίας, Κλαδικός Συνεταιρισμός, ΣΕΒΓΑΠ, ΟΔΙΠΑΦ (Οικολογική Διαχείριση Προϊόντων, Παραπροϊόντων – Υποπροϊόντων Φέτας ΠΟΠ) και Ένωση τυροκόμων Θεσσαλίας.

Πέραν της παραπάνω "πραξικοπηματικής " ενέργειας, τα αξιοσημείωτα και αξιοπερίεργα της υπόθεσης, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, είναι ότι:
* ο αρμόδιος υπουργός κ. Μάκης Βορίδης δηλώνει αιφνιδιασμένος και κυρίως ανενημέρωτος για την εξέλιξη
* ο πρόεδρος της ΠΕΚ κ. Στέργιος Κύρτσιος δηλώνει και αυτός ανενημέρωτος και επιπροσθέτως τον έχουν εκτός της σύνθεσης της Γενικής Συνέλευσης της Διεπαγγελματικής στο φάκελο που κατατέθηκε
* ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας κ. Γιάννης Γκουρομπίνος και αυτός με τη σειρά του δηλώνει ανενημέρωτος

Αν τα τρία συγκεκριμένα πρόσωπα, Μάκης Βορίδης, Στέργιος Κύρτσιος και Γιάννης Γκουρομπίνος, όπως αναφέρουν, ήταν ανενημέρωτοι, τότε έχουν τη δυνατότητα, την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020 μετά τα Θεοφάνεια, να αποδείξουν ότι πράγματι δεν ήταν ενήμεροι επί της κατάθεσης του συγκεκριμένου διασπαστικού φακέλου και να πράξουν τα δέοντα, ώστε να επέλθει η πολυπόθητη ενότητα στον κτηνοτροφικό και γαλακτοκομικό κλάδο.

Ήδη στα κτηνοτροφικά στέκια πάντως, ακούγονται δεόντως οι λέξεις διαπλοκή, Ιούδας και 30 αργύρια!!!

Χρήστος Αθανασιάδης

Υ.Γ. 1 Περισσότερες λεπτομέρειες, αν και εφόσον, οι δηλώνοντες ανενημέρωτοι δεν πάρουν θέση!!!

Υ.Γ. 2 Ακόμα περιμένουμε την έγγραφη απόφαση από την πανελλαδική συγκέντρωση που έγινε στον Τύρναβο στις 22 Οκτωβρίου 2019 (στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο), όπου συμμετείχαν όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των κτηνοτρόφων (ΠΕΚ, ΣΕΚ) καθώς και οι συνεταιρισμοί αιγοπροβατοτρόφων, μετά από κάλεσμα που απηύθυνε η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας, προκειμένου να συζητήσουν για το μέλλον της Διεπαγγελαμτικής Φέτας».

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.