Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτικη

Σέρρες: Η Τ.Ο. Σερρών του ΚΚΕ χαρακτήρισε «νταήδες» όσους εμπόδισαν την άφιξη λεωφορείου με ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων και μεταναστών στο Σιδηρόκαστρο

Η Τ.Ο. Σερρών του ΚΚΕ στρέφεται εναντίον όσων επιχείρησαν να εμποδίσουν την άφιξη λεωφορείου με ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων και μεταναστών

σε ξενοδοχείο του Σιδηροκάστρου, ενώ παράλληλα ζητάει να κλείσουν όλα τα hotspots στα νησιά και τον Έβρο και να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Η Τ.Ο. Σερρών του ΚΚΕ καταδικάζει τις χθεσινές απαράδεκτες αντιδράσεις κατοίκων του νομού που παρέστησαν τους ¨νταήδες¨ για να μην εισέλθει λεωφορείο με ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχείο του Σιδηροκάστρου.

Μέσα από τις ιστοσελίδες του διαδικτύου, οι «αγανακτισμένοι πολίτες» έριχναν όλη τους τη «λύσσα»  για τους «λαθρομετανάστες» και τους «παρείσακτους».  Το κλίμα μίσους και ξενοφοβίας είχε ήδη καλλιεργηθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών (23-10-2019) κατά το οποίο ο Δήμαρχος κατέθεσε ψήφισμα για τη μη εγκατάσταση νέων προσφύγων στο Δήμο , όπως και με τη συνάντηση που ακολούθησε για το ίδιο θέμα όλων των δημάρχων του νομού. Αναρωτήθηκαν οι παραπάνω κύριοι  μήπως για τις αιτίες του προσφυγικού; 

Η καλύτερη φύλαξη των συνόρων με τη συνδρομή του ΝΑΤΟ, της FRONTEX, της ΕΕ, όπως επικαλούνται Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση δεν πρόκειται να υπάρξει.  Αυτοί  που σπρώχνουν λαούς στην προσφυγιά και στη φτώχεια, είναι υποκριτικό να πιστεύει κανείς ότι θα φυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας. Αφεντικά τους είναι τα συμφέροντα των πολυεθνικών στην ευρύτερη περιοχή.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν είναι εισβολείς στην Ελλάδα και αλλού, αλλά τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ σε βάρος μιας σειράς λαών. Είναι θύματα καταπιεστικών καθεστώτων, της άγριας εκμετάλλευσης που υπόκεινται πολλοί λαοί από μια χούφτα εκμεταλλευτές με τη συμμετοχή-συνενοχή και των ελληνικών κυβερνήσεων. Εξαναγκάζονται να μετακινηθούν, πληρώνοντας αδρά τους δουλεμπόρους. Πολλοί απ’ αυτούς το πληρώνουν με την ίδια τους τη ζωή. Το Αιγαίο πέλαγος και η  Μεσόγειος έχουν γίνει υγρός τάφος χιλιάδων ανθρώπων.

Πολλοί φοβούνται ότι αύριο θα ξεχυθούν και θα χτυπήσουν τις δουλειές με χαμηλό μεροκάματο. Αυτό έχει λιγότερες πιθανότητες να συμβεί αν οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται σε καλές συνθήκες διαβίωσης και δεν κινδυνεύουν να πληγούν από την εξαθλίωση. Όσο πιο εξαθλιωμένος είναι κάποιος τόσο πιο ευάλωτος είναι. Μαζί μας να τους έχουμε στις διεκδικήσεις μας για μεροκάματο που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να φιλοξενούνται σε δομές φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Με πρόσβαση των παιδιών στην εκπαίδευση ώστε να αποφευχθεί (όσο αυτό είναι δυνατό μέσα σε αυτό το σύστημα) η εμφάνιση φαινομένων παραβατικότητας.

Καλούμε τον Σερραϊκό λαό μας, να κλείσει τον δρόμο σε τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές, να υψώσει τείχος στις φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές ορισμένων «θερμόαιμων».

Να δυναμώσει τον αγώνα του, για να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια, όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις από τη χώρα μας, να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις, για αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με το λαό να κάνει κουμάντο στη χώρα του, να ζήσει ειρηνικά με όλους τους άλλους λαούς, αποκρούοντας τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και τον αντικομμουνισμό.

Διεκδικούμε

  • Να κλείσουν όλα τα hotspots στα νησιά και τον Έβρο και να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπή νέα κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.
  • Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι οικογενειακές επανενώσεις και να μη ζει κανένας ανήλικος σε ακατάλληλες συνθήκες, απροστάτευτος, άστεγος ή φυλακισμένος.
  • Η κυβέρνηση, η Περιφέρεια και η Τοπική Διοίκηση οφείλουν να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για τον σεβασμό των δικαιωμάτων των προσφύγων και να αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα για τη διαμόρφωση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσής τους».
ΠΗΓΗ: https://www.eproodos.gr/post/i-serron-toy-kke-haraktirizei-ntaides-osoys-empodisan-tin-afixi-leoforeioy-me-asynodeyta-paidia

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.